середу, 8 лютого 2017 р.

WEB-квест "В пошуках безпечного Інтернету"

   
7 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), заснований Єврокомісією у 2004 році, і традиційно святкується у перший вівторок лютого.   Ні для кого не секрет, що в останні роки у віртуальний світ все частіше заглядають діти. Всі українські школи  підключені до інтернету.  Діти легко «підсаджуються на голку» інтернет-розваг, часто-густо зовсім не призначених для них. Більш того, дитина через незрілість психіки не в змозі адекватно оцінити отриману, за допомогою Глобальної мережі, інформацію. Тому в даному випадку актуальною стає допомога самих дорослих. З проблем безпеки дітей в Інтернеті в дитячої бібліотеці був проведений   WEB-квест "В пошуках безпечного  Інтернету" з учнями 5-Б класу Каланчацької ЗОШ №1 (кл. кер. Кравченко Л.В.) Разом з дітлахами і песиком  «Онлайкою» мандрували  web-країною і визначили переваги та недоліки,  «+» та « - »  віртуального життя. Після цікавої і пізнавальної бесіди бібліотекаря про правила безпечного інтернету для дітей учні розділилися на дві команди, вибравши свої  нікнейми, і змагалися в WEB-квесті, зупиняючись в таких пунктах, як «Поле чудес»,  «Пазли»,  «Допоможи чоловічкові»,  «Безпечні правила Інтернету», «Прислів'я та приказки», «Пари».

За правильні  відповіді діти отримували  невіртуальні «лайки», після підрахунку яких команда «DomiNIKa » на два лайки  випередила «Хакерів».   Закінчився захоплюючий  квест мультхвилинкою «Тисяча друзів» та малюванням на повітряної кульці своєї емблеми безпечного Інтернету. 

 Діти зрозуміли, що  головне питання не в тому, чи користуються вони  інтернетом , питання в тому, як вони це роблять для того, щоб Інтернет був безпечний!




Немає коментарів:

Дописати коментар