середу, 23 лютого 2011 р.

                    Віртуальна подорож «Диво, ім’я якому – книга»



          До музеїв, як ведеться, ходять на екскурсії.      До бібліотеки  ж  йдуть аби не просто тримати в руках майже музейні експонати, а працювати з ними.  Книга так давно стала невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, що ми вже втратили здатність знову і знову благоговійно захоплюватись дивом у ній втіленим. Бо ж історія книги - це історія багаторазового відродження людини і людства, яскравих особистостей і всієї культури. Книгодрукування - цей визначний винахід людства, як учора, так і сьогодні дозволяє нам зустрічатись з тими, хто жив до нас, мандрувати із захоплюючими співбесідниками по близьким та неймовірно далеким епохам. Отже ми з Вами, шановний читачу, маємо можливість трохи помандрувати у часі, такими словами розпочала захід бібліотекар відділу обслуговування Гончарова В.В.   Користувачі нашої бібліотеки:  мандрували до музею книги Херсонської обласної бібліотеки ім. Гончара, де справжньою окрасою фондів є колекція стародруків (1738-1830). Найбільш численною частиною рідкісного і цінного фонду є друки ХІХ - початку ХХ століть, серед яких прижиттєві видання видатних митців слова, відомих політичних діячів, істориків, науковців, взірці поліграфічного мистецтва тощо. Познайомилися із зібрання книг з автографами, екслібрисами, колекцією  мініатюрних та малоформатних видань. Не менш цінну частину бібліотечного фонду становлять україномовні та краєзнавчі видання ХІХ - початку ХХ сторіччя, книги, видані в роки Великої Вітчизняної війни, особисті зібрання творів друку, рукописні матеріали тощо.
    Подивилися відеоролик  «7 причин відвідати бібліотеку». Було  представлено  книжкову  виставку-раритетів  нашої  дитячої бібліотеки «Реліквії нашої бібліотеки». Діти грали в літературні ігри та вікторини. На закінчення заходу отримали пам’ятки «Як стати гарним читачем».
І хочеться сподіватися, що книжкове мистецтво сьогодення, накопичивши позитивний  досвід  й  майстерність  минулого , буде  удосконалюватися. Можливо через багато років наші користувачі будуть вивчати сучасні взірці нашої поліграфії , які на той час вже стануть раритетами.
   КрасновидС.О. завідуюча районною дитячою бібліотекою.

1 коментар:

  1. Шановні колеги! Дякуємо за теплий відгук та сподіваємось, що не раз станемо Вам у нагоді. Ради вітати Вас як в нашому відділі, так і на сторінках нашого віртуального Музею книги!

    ВідповістиВидалити