понеділок, 30 січня 2012 р.

" Духовний світ Ліни Костенко"

Відмикаю світанок скрипичним  ключем.
Чорна ніч інкрустована ніжністю.
Горизонт піднімає багряним плечем
день – як нотну сторінку вічності.
Ліна Костенко
        Саме такими словами розпочався літературний вечір присвячений творчості Л.Костенко Сьогодні ми відчинимо двері в дивовижно яскравий світ художнього слова видатного українського Митця Ліни Василівни Костенко. На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як « нерозгадане чудо», «голос народу». Якими мають бути слова, що могли б схарактеризувати цей феномен української культури адекватно його значенню і силі! Маючи воістину  Божий дар слова, Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності. Таким поетом може пишатися будь-який народ світу, бо він є спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.
     Вслухайтесь в Слово Поета, серцем доторкніться його чар, вдумайтесь у його глибокий зміст – і вам відкриється багато таємниць, життєвих, і поетичних.
        Поетичне слово Ліни Костенко пророче, наповнене філософською глибиною, високою духовністю, збагачене й розцвічене всіма барвами веселки. Воно збагачує читача інтелектуально, звеличує душу і серце благородними шляхетними почуттями, чарує несказанною красою слова. Говорити про її поезію – означає говорити про святість душі людини, її гідність, про ідеали добра, істини й краси, про нездоланність правди і необхідність боротьби за неї.  Один з читачів, Таран Є. приніс книжку з автографом Л.Костенко, з якою діти з задоволенням познайомились.
         Діти читали вірші поетеси, прослухали  вірш «Крила» який читав відомий український актор Богдан Ступка. Після його слів відчувається гордість за нашу Україну.


В кінці заходу, вчитель української мови Степко Л.Д. зробила подарунок для бібліотеки, подарувала  2т."Української літературної енциклопедії".  За що ми  їй щиро вдячні.!


Немає коментарів:

Дописати коментар