пʼятницю, 8 червня 2012 р.


Літературний десант "Книжкові пристрасті успішних людей"    
                        Життя сучасної людини розписана по годинах, і як багато хто з нас зізнаються, на читання майже не залишається часу. Однак це не відноситься до людей, яких прийнято називати «успішними».

Незважаючи на зайнятість, вони вважають за необхідне присвячувати хоча б невелику частину свого вільного часу книзі. Наші відомі земляки, незалежно від професії і соціального статусу - не виняток. І це невипадково, адже любов до книги і читання - вже сформована потреба, яка в дитячі роки прищеплювалася їм батьками, бабусями, дідусями, вчителями і бібліотекарями. Книга закладає основу майбутнього світогляду дитини.
Саме книгам, прочитаним в дитинстві і юності, багато відомих людей,  зобов'язані своїм духовним становленням, самосвідомістю і прагненням принести користь своїй Вітчизні. Від того, якими будуть ці перші книги, залежить багато в житті дитини. Читання має встати в один ряд з загально визнаними соціальними цінностями - це хороша освіта, успішна кар'єра, матеріальне благополуччя і т.д. Тут велика сила прикладу. І саме тому, ми познайомили наших читачів ,учнів 8-А кл. (КаланчацькоїЗОШ№1 кл. кер Обух В.І.) з книгами, які читали  в дитинстві наші відомі земляки, та  досягли успіху в житті.
Діти зустрічались з головою райдержадміністрації Малишенко Г.В.,  головою районної ради Шептурою М.А. та директором  районного  музею Зінчук Г.В.
      Ці успішні люди, розказували дітям  свої читацькі історії,                                                                                                             


по ділилися враженнями про улюблені книги дитинства,  так у Малишенко Г.В.- улюбленою  була книга Р.Сабатіні «Одіссея капітана Блада», а у Шептури М.А. – книга А.Гайдара «Тимур і його команда.  А  директору районного музею Зінчук Г.П. – найбільш залишилась у пам’яті книга В.Нестайка «В країні сонячних зайчиків». За результатами літературного десанту, діти отримали «Золоті ключики» до успіху»  та  буклети  про дитячу бібліотеку.    Взагалі зустрічі  з успішними людьми нашого райцентру були відвертими, цікавими та пізнавальними для молодого покоління. Все це заради формування і задоволення потреб дітей, залучення їх до читання, популяризації цінності читання і книги, що сприятиме вихованню особистості третього тисячоліття.
 


1 коментар: