"Хліб всьому голова"
Є прислів'я в народі «Хліб - на стіл, і стіл розцвів».
Про хліб поговоримо сьогодні,
Бо хліб – усьому голова.
Від хліба все – і радість, й пісня,
І життя, і зростання, і матері посміх,
І кроки дитини, і доля щаслива.
З хлібом ми зустрічаємося щодня. Без нього не обходиться ні скромний сніданок, ні буденний обід, ні святковий стіл. Він супроводжує нас від народження і до глибокої старості.Хліб ніколи не діставався людям задарма. День і ніч - і в пекучу спеку, і в дощ - йде битва за врожай. Справжні хлібороби постійно в тривозі за нього. Урожай завжди вистражданий хліборобами, завойований - і в союзі, і в протиборстві з природою.
На Україні до хліба завжди ставилися з благоговінням, навіть зберігся звичай почесних гостей зустрічати хлібом - сіллю.Хлібу немає ціни. Його вартість копійками не виміряєш. А що це за професія – ХЛІБОРОБ?
Бо хліб – усьому голова.
Від хліба все – і радість, й пісня,
І життя, і зростання, і матері посміх,
І кроки дитини, і доля щаслива.
З хлібом ми зустрічаємося щодня. Без нього не обходиться ні скромний сніданок, ні буденний обід, ні святковий стіл. Він супроводжує нас від народження і до глибокої старості.Хліб ніколи не діставався людям задарма. День і ніч - і в пекучу спеку, і в дощ - йде битва за врожай. Справжні хлібороби постійно в тривозі за нього. Урожай завжди вистражданий хліборобами, завойований - і в союзі, і в протиборстві з природою.
На Україні до хліба завжди ставилися з благоговінням, навіть зберігся звичай почесних гостей зустрічати хлібом - сіллю.Хлібу немає ціни. Його вартість копійками не виміряєш. А що це за професія – ХЛІБОРОБ?
На зустріч, в рамках проекту ПрофіСтарт з учнями 8-Б Каланчацька ЗОШ№1, кл. керівник Канівець Н.М .була запрошена керівник ПП «Таврія» Сивоконенко Л.П., яка прийшла не з пустими рукам, а з рекламою своєї продукції: короваєм та кошиком солодкої випічки. Дуже цікава була розповідь Людмили Петрівни, яка розповіла про свою родину, в якій батько Петро Федорович вирощував хліб в радгоспі «Партизан» , бо працював головним агрономом радгоспу, який на той час славився на всю Херсонщину високими врожаями зернових. І так життя склалося, що прийшлося змінити професію педагога, започаткувавши свою власну справу - випікати хліб для жителів нашого Каланчацького району. Розповіла і про технологію випічки, щоб отримати смачний хліб скільки потрібно покласти продуктів, та найбільше - вкласти в нього праці і своєї душі. Та як треба любити свою професію, щоб продукція її підприємства славилась не тільки в нашому селищі , а і за його межами. Відповідала на запитання дітей, а потім запросила на екскурсію відвідати її підприємство і познайомитися з процесом випікання хліба, булочок, короваїв. А на закінчення зустрічі діти з «колосків» складали прислів’я про хліб та поласували смачним пирогом випеченим нашим бібліотекарем Гончаровою В.В.
Все - таки славиться наша ненька - Україна хліборобами, щоб там не казали. Та людина, яка цінує хліб, та й буде цінувати працю хлібороба, та й буде цінувати свою Батьківщину.
ВідповістиВидалитиГарний захід, смачнюща виставка. А головне, підростаюче покоління познайомилось з такою потрібною професією хлібороба. Знаючи, як хліб приходить на стіл, вони будуть більше цінити його та працю хлібороба.
ВідповістиВидалитиДякуємо,пані Ольго, за гарні слова.
ВідповістиВидалити