вівторок, 2 квітня 2013 р.


                                                  Знову зустріч у центрі занятості.
     Фахівці  Каланчацького  районного центру зайнятості провели для учасників ПрофіСтарту Каланчацької ЗОШ І-ІІ І ст.№1 групову профконсультацію щодо правильного вибору майбутньої професії із застосуванням профдіагностичного обстеження. Обстеження проходило за допомогою тесту «Квадрат інтересів».
Методика  якого призначена для відбору на різні типи професій відповідно до класифікації типів. А  зміст методики: випробуваний повинен у кожній з 10 пар пропонованих видів діяльності вибрати тільки один вид і у відповідній клітині аркуша відповідей поставити знак «+».
Лист відповідей зроблений так, щоб можна було підрахувати число знаків «+» в кожному з 5-ти стовпців. Кожен з 5-ти стовпців відповідає певному типу професії. Випробуваному рекомендується вибрати той тип професій, який отримав максимальне число знаків «+».
Назва типів професій по стовпцях:
I. «Людина-природа» - всі професії, пов'язані з рослинництвом, тваринництвом і лісовим господарством.
II. «Людина-техніка» - всі технічні професії.
III. «Людина-людина» - всі професії, пов'язані з обслуговуванням людей, зі спілкуванням.
IV. «Людина-знак» - всі професії, пов'язані з обрахуванням, цифровими і буквеними знаками, в тому числі і музичні спеціальності.
V. «Людина - художній образ» - всі творчі спеціальності.
   Під час заходу школярі дізналися також про стан місцевого ринку праці, про спеціалістів, які користуються попитом у роботодавців. У житті кожної молодої людини настає момент коли доводиться вирішувати, яку професію обрати, де працювати у майбутньому. Цей вибір набагато легше зробити тим, хто знає про світ професій, вимоги, що вони пред’являють до особистості, знає свої інтереси і схильності, має інформацію про ринок праці, - звернулась до підлітків профорієнтатор районного центру зайнятості Гузь Інна Павлівна.
   Учні  отримали відповідні рекомендації фахівця.

1 коментар:

  1. Шановні колеги від щирого серця відправляємо до Вас естафету нагороди вітрила МРІЇ. http://chomysuku.blogspot.com/2013/04/mrij-poky-tvoja-mrija-ne-zbudetsja-Aerosmith-Dream-On.html

    ВідповістиВидалити