четвер, 6 березня 2014 р.

В Чарівній країні у «Квіткової феї»


Учасники Клубу цікавих зустрічей побували  в Чарівній країні у «Квіткової феї»

  На земній кулі мешкають сотні тисяч видів рослин. І почесне місце серед них займають квіти.  Важко собі уявити, як збідніло б наше життя, наша планета Земля, якби зникли на ній квіти. Вони - символ любові і вірності, символ поваги і вічної пам'яті. Квіти - чудова  прикраса нашого житла. Навіть маленький букетик квітів надає кімнаті святковий вигляд, створює піднесений настрій. На превеликий жаль, живі квіти не довговічні. Але люди можуть творити дива. Вони навчилися створювати штучні квіти, наслідуючи самій природі. Це - велике мистецтво, зі своїми суворими правилами і законами, які дозволяють добиватися максимальної схожості, розкривати природну красу кожної квітки, підкреслюючи його характерні деталі й особливості. На заняття в

 Клубі  цікавих  зустрічей,  який працює при районній бібліотеці для дітей, (учні 7-Б класу Каланчацькії ЗОШ№1,кл.кер. Валуєва Н.В.)  було запрошено  Сухіну Валентину Володимирівну, яка володіючи спостережливістю, смаком, добре освоїла  методику  виготовлення штучних  квітів із ниток. Діти побачили всю цю красу на виставці. Тут і весняні квіти іриси, тюльпани, ніжні фіалки та хризантеми, всі вироби різного забарвлення, з тичинками, листячками. А освоївши це мистецтво,  можна, складати букети.

    Взимку так хочеться, щоб скоріше настала весна. Тому Валентина Володимирівна і творить таку красу.  Іще вона  цікавиться і виробами з солоного тіста . Тісто  - чудовий матеріал для мистецтва, і українці здавна його використовують. Навесні майже по всій Україні господині віками печуть з тіста «жайворонків», і посилають з ними дітей закликати весну та пташок з вирію. До того ж, солоне тісто несе в собі масу позитивної енергетики. А ручна робота — це духовна робота, вона цінувалася у всі часи.

Немає коментарів:

Дописати коментар