пʼятницю, 20 червня 2014 р.

           
                  
    «Знайомство з картинною галереєю Репіна».                   

       Бібліотека під час літних канікул завжди мала широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним. Саме тому в нашій  районній дитячій  бібліотеці відбулася цікава зустріч дітей – учасників  пришкільного табору «Олімпієць» Каланчацької ЗОШ №1 з прекрасним світом живопису «Знайомство з картинною галереєю Репіна».
Цього року , виповнюється 170 років  від дня народження видатного майстра художнього мистецтва Іллі Рєпіну. Його талант вражає своєю різнобічністю і могутністю. Майстер історичної та жанрової картини, видатний портретист, блискучий колорист, тонкий лірик і автор епічних полотен, він залишив колосальну творчу спадщину. Уродженець України, більшу частину свого життя він провів за її межами. Проте  у творчості Іллі Юхимовича  багато тем присвячених  рідному краю, його побуту та традиціям.
 Маленькі допитливі поціновувачі живопису з цікавістю і захопленням вдивлялися в картини великого майстра, вслухалися в розповідь бібліотекаря про дитинство та юність Іллі Юхимовича, його творчість, з прихованим подихом переглядали відео ролики про художника. В кінці зустрічі кожен з бажаючих зміг спробувати себе в ролі портретиста. І нехай портрети були не дуже правильними, зате діти отримали масу задоволення і радості.

Немає коментарів:

Дописати коментар