пʼятницю, 18 липня 2014 р.


 "Нехай все буде в шоколаді..."

 

  Дива  трапляються не тільки в новорічну ніч. Спекотні літні свята теж можуть бути чарівними. Кажуть, що є в році такий день, коли можна з'їсти море шоколаду і при цьому не набрати зайвих калорій.  Не вірите? А даремно!
   Йдеться про солодке-пресолодке і смачне-пресмачне свято – Всесвітній  День Шоколаду.   Відзначається він щорічно 11 липня - в самий розпал спекотного літа.  День Шоколаду - свято зовсім ще молоде.  З'явився воно  тільки в 1995 році. Придумали його французи – великі  любителі шоколаду. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції.
 Подобається воно і нашим дітям - читачам Каланчацької  районної бібліотеці для дітей.  Для них в цей день було свято «Нехай  все буде в шоколаді»
 Спочатку  бібліотекарі разом з добрим їжачком Шоки провели цікаву бесіду-екскурсію «Де росте шоколад?..» про історію шоколаду: від зерен какао до смачних цукерок та шоколадних фонтанів.  Потім діти згадували твори, в яких головні герої  люблять солодке. А таких книг як виявилося чимало.!  А ще була «шоколадна» дискотека: звучали пісні про шоколад   і діти повинні були згадати Їх назви.
     Шоколад - один з найбільш спірних продуктів серед смачних і найсмачніший серед корисних! Його називають «солодким наркотиком», адже доведено, що він може викликати звикання. Але це не така вже небезпечна залежність, адже шоколад дійсно корисний. З'їв плитку шоколаду - і настрій в порядку!
   Знову не вірите?  Але це правда! Адже всі, хто заходив до нас у бібліотеку, одержували море позитиву , а від їжачка Шоки шоколадну цукерку. Але при цьому кожен  повинен був розповісти на пам'ять будь-який вірш українською мовою. А ті, хто розгубився, міг вибрати з заздалегідь приготовлених книг одну і прочитати вподобаний  вірш. Приємно було бачити на обличчі читачів легкий подив і добру посмішку. Самі найменші, ті хто ще не вміє добре читати, розгадували загадки про шоколад. А діти, хто прийшов того дня і став читачем нашої бібліотеки вперше -  отримав в подарунок від їжачка Шоки велику шоколадку. Настрій у всіх був просто чудовий!
11 липня-це чудова дата для свята - тепло, сонячно, радісно! Не забудьте привітати всіх близьких і знайомих, а ще краще - влаштуйте свято. І повірте, щасливі посмішки та незабутні враження гарантовані!

Немає коментарів:

Дописати коментар