вівторок, 18 листопада 2014 р.

                   Тиждень правових знань  в дитячій  бібліотеці.

 

       В районній бібліотеці для дітей з 10 по 17 листопада  відбувся Тиждень права з низкою заходів, під час яких діти знайомились з їхніми  правами, основними державними  та міжнародними документами, в яких прописані та затверджені права людини і які утверджують повагу дитини до права.
Тому щоб допомогти дітям бути юридично грамотними в нашої бібліотеці відбулася зустріч учнів  9-Б класу Каланчацької ЗОШ №1(кл.кер. Гречковська Г.В.) з старшим лейтенантом слідчого відділу Каланчацького РВ УМВС   Мегеря І. В. «Феміда попереджує…»
      Бесіда була дуже пізнавальною та цікавою. Ілона Валеріївна на прикладах правопорушень, скоєних в районні підлітками, нагадала  декілька правил, про які всі повинні памיּятати:
  • поважати  правопорядок і закон;
  • проганяти від себе лінощі, байдужість;
  • уміти примусити себе діяти так, як треба, навіть якщо цього не завжди хочеться;
  • учитися бачити себе збоку, постійно звіряти свої вчинки з моральними та правовими нормами.  А потім діти самі аналізували різні правові ситуації, до кожної підбираючи ту чи іншу статтю Конвенції прав дитини, відповідали на запитання літературно-правової вікторини «Чи знаєш ти свої права?  
  •   Для читачів молодшого шкільного віку  було проведено «Казкову подорож в країну Права», правову абетку «Знай свої права, дитино». Бібліотекарі розповіли дітям про права і обов’язки, визначені Конвенцією про права дитини, навчали правильно реалізовувати їх у повсякденному житті, виховували в учнів поважне ставлення до власної особистості та оточуючих. Діти відгадували від якого казкового героя прийшли телеграми до дитячої бібліотеки. Взяли участь у  казковій правовій вікторині, у якій на прикладі героїв відомих казок спробували роз’яснити  статті Конвенції про права дитини. До уваги маленьких читачів була представлена ілюстрована книжкова виставка «Я маю право».  Учні 4 класів побували у віртуальній мандрівці під назвою  «Великі права малої дитини» з переглядом мультфільмів про права. Учні 8 класів були запрошені  на Юридичний аукціон «Я і мої права» де клас ділився на команди і виставляли свої рахунки на різні юридичні запитання.

Немає коментарів:

Дописати коментар