середу, 19 листопада 2014 р.

«Мій край – колиска слова і зерна»

     

                          

                                   (До 70-річчя утворення Херсонської області)
             У кожної людини є свій рідний куточок на землі, це місце де вона народилася, де вона прожила все своє життя. Це її маленька батьківщина. З таких маленьких куточків і складається наша Україна, наша Херсонська область, яка в цьому році відзначає своє 70-річчя від дня утворення. Рідне селище Каланчак – мальовниче, багате цікавими, трудолюбивими людьми, це перлина України, край хліборобів, працьовитих та гостинних людей які  плекають високі врожаї, лікують людей, навчають дітей.
      В Клубі цікавих зустрічей що працює при дитячій бібліотеці відбулася зустріч з жителькою Каланчака Овчаренко Тамарою Федорівною, яка більше 20 років  очолює ветеранську організацію на території мікрорайону «Партизан». Хоча сама родом з смт Новотроїцьк, після закінчення школи працювала в колгоспі «Росія», а потім поїхала вчитися  до Новокаховського сільськогосподарського технікуму, на факультет агрономія.   Після закінчення в 1955 році технікуму, набувши фах агронома, вона разом з чоловіком приїхала до Каланчака. На її очах відбувалися  всі історичні події нашого селища. Тамара Федорівна принесла на зустріч багато фотокарток, показала дітям які були будинки в колгоспників побудовані в 50-роках, наші адміністративні будівлі в центрі Каланчака.

В 1961 році у Каланчацький район прийшла електрика, яка дала поштовх в розвиток району.  Вона з теплотою згадувала першого голову колгоспу «Партизан» Новіцького Василя Маркіяновича, директорів  радгоспу Жаданова Василя Григоровича, Героя Соціалістичної праці Кудрявцева П.С., головного інженера Водку О.П., головного агронома Шияна П.Ф., бригадира городньої бригади Красновида В.В.., головного зоотехніка Мегері Д.Д.  Дякуючи трудівникам та керівникам -  радгосп мав вагомі досягнення і по вирощуванню мיּяса, зернових та городніх культур.
 Ця енергійна жінка з молодечим запалом і зараз жодного дня не сидить без діла. Очолює ветеранську організацію, знає   проблеми кожного ветерана й робить усе можливе, щоб допомогти у їх вирішенні.

Немає коментарів:

Дописати коментар