понеділок, 30 листопада 2015 р.

«Інновації – основний фактор розвитку бібліотек дитячого читання»



  Тема семінару «Інновації – основний фактор розвитку бібліотек дитячого читання»

  На семінарі виступила директор ЦБС Федкевич Н.В.,    в своєму  виступі вона зупинилась на основних завданнях  та пріоритетних напрямках роботи на  сільських бібліотек-філій на поточний рік, зосередила увагу бібліотекарів на обслуговуванні жителів своєї громади в зимовий період, особливо людей з обмеженими можливостями та інвалідів,поділилася соціальними питаннями в бібліотечних закладах.
  Заступник директора по роботі з дітьми  Красновид С.О.  надала методичні рекомендації по плануванні на 2016 рік та звітності  за 2015рік, зупинилась на основних календарних  датах, ювілеях письменників та визначних історичних датах.  Ознайомила  з  презентацією  «Калейдоскоп бібліотечного досвіду», під час якої розповіла про  Веб-проект методичної служби Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки  - «БібліоКре@тив». В рубриці«Банк інновацій» було представлено  на  розсуд  сільських  та шкільних бібліотекарів інновації які були представлені  в минулі роки  на«Ярмарку бібліотечних інновацій».   Всі наші сільські та шкільні  бібліотекарі району вибрали собі цікаву, інноваційну форму масового заходу, яку потрібно впровадити в життя на протязі року. В кінці семінару складено протокол куплених ідей. Заступник директора ознайомила всіх присутніх з впровадженням
тих бібліотечних ідей які були «куплені» та впроваджуються в життя районною дитячою бібліотекою. Я це випуск бібліотечної газети «Читай-Компанія» , перший випуск якої було вручено всім присутнім бібліотекарям. До речі, Митковська Н.С. ,завідуюча Олександрівською сільською бібліотекою-філією поділилася своїм досвідом роботи , з випуском свого інформаційного  видання -  «Бібліотечний вісник». Бібліотекар середнього відділу обслуговування Гончарова В.В. виступила з консультацією «Бібліотечний креатив: слухаємо, «купуємо», впроваджуємо»  яка в цьому році побувала на «Бібліотечному ярмарку інновацій»  ( Херсон- -Миколаїв-Полтава-Ізмаїл) в м. Миколаєві і  поділилася своїми враженнями від поїздки, та тими інноваціями які були представлені на ярмарку.  А наші сільські бібліотекарі отримали практичне заняття, грали в інтелектуальну гру – дартс  «Бій інтелектуальний бібліотечний». Нам, як методистам, завжди приємно, коли семінар надає можливість нашим  колегам поповнити свій професійний багаж новими знаннями та враженнями. Так отримали схвальні відгуки від своїх колег,  що   цей семінар  року був цікавим та корисним.

Немає коментарів:

Дописати коментар