середу, 16 грудня 2015 р.

«Козацькі розваги»



                                                                                    Славна і багата історія нашого народу.

 Героїчну сторінку в неї вписали славні запорожці - оборонці української землі. І сучасні діти як нащадки славних лицарів повинні знати свою історію.

   Тож згадати  про козаків, які колись безкрайніми степами вітром літали, шаблями ворогів змітали, на чайках по Дніпру гуляли,  зібралися в районній  дитячій  бібліотеці учасники   гуртка «Джура» з Каланчацької ЗОШ №2.  І чекали тут  їх складні інтелектуальні випробування, бо кожен козак повинен проявляти не тільки  силу, спритність, швидкість, витривалість, але  знати все про козаків:  їх побут, заняття, розваги, історію. І щоб перевірити  свої знання  діти  змагалися в інтелектуально – літературно-пізнавальному дартсі  «Козацькі розваги».

     Юні козачата повинні були влучно потрапити в один із секторів дартсу,

 вибрати запитання за кольором та правильно відповісти на нього.

За це учасник отримував 1 КІБ (козацький інтелектуальний бал).

  В разі не потрапляння в сектори,  потрібно було продовжити прислів’я про

 козаків.   Як не дивно, але  краще метали стріли та потрапляли в «десяточку» дівчатка,  а ось правильних   відповідей  більше було  у хлопчиків.

 Серед переможців було визнано  Сорокіна В’ячеслава,  який отримав патріотичний приз.

       Але  всі учасники гуртка були молодці.  І вони  — майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками повинні підносити її культуру.

  Після цих змагань в них залишиться пам'ять про славні подвиги наших предків-запорожців. І кожен з них своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!

Немає коментарів:

Дописати коментар