пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

Екскурсія до районного архіву.



            В рамках проекту «В долонях степу і Дніпра» наша команда  «NON STOP!» продовжує вивчати рідний край. Сьогодні побували  в нашому районному  архіві. Де працівник архіву – архіваріус Кривошеєва Валентина Григорівна познайомила з документами районного архіву, а їх більше  ніж 3.5 тисячі. Вона розповіла, що кожний документ вимагає ретельної систематизації та контролю, важливо,  щоб вся цінна інформація була правильно розфасована по папках, мала опис  з датами. Потрібно це для того, щоб у разі необхідності людина могла швидко відшукати запитувана справу. У цьому питанні потрібні відповідальність, копіткість і правильний підхід.
 На жаль, електронної системи зберігання наш архів не має. Валентина Григорівна розповіла і про температурний режим зберігання документів, і показала як правильно треба підшивати документи. 







Показала один з самих старих документів, Книгу наказів з 1947 року Роздольненської сільської ради. Яка була досить велика, оформлена гарним каліграфічним почерком, ще й на папері який зберігся від часу  правління Софії Богданівни Фальц-Фейн.



 Потім  учасники команди відвідали КУ Районний трудовий архів,  де директор   Холодир Олена Миколаївна розповіла про документи які зберігаються в їхньому архіві, що ті люди які збирають документи для оформлення пенсії, а їхні організації на даний час уже ліквідовані, ось і звертаються до трудового архіву за допомогою. А потім  ще побували і в редакції районної газети «Слава праці», під час якої головний редактор Харченко Ольга Федорівна показала як готовиться до друку черговий номер газети,  розповіла про свій архів, в якому стані знаходяться газети за минулі роки, як гарно підшиті, гарно оформлені.
 Екскурсія виявилася пізнавальною, цікавою та корисною.

Немає коментарів:

Дописати коментар