понеділок, 5 грудня 2016 р.

«Розумні клітинки, або «Солодкі шашки».



                    

   Владою , даною мені «великим шашковим народом», вітаю всіх присутніх на нашому святі і хочу повідомити вам історію народження цієї древньої гри «Шашки». Таким словами  було відкрито інтелектуальний  бібліотечний   турнір  «Розумні клітинки, або «Солодкі шашки». «Королева  Білих шашок», та «Королева Чорних шашок» (Учні 7-А кл. Каланчацької ЗОШ №1 Шилова Р. та Білоброва В) ,  розповідали,  що  на Русі появу шашок пов’язують з ім’ям  київського князя Володимира Мономаха. Існують різні класифікації шашкових ігор, за розміром дошки, за особливостями правил гри. Грою в шашки захоплювався Володимир Мономах та Петро Перший, Олександр Пушкін та Олександр Суворов, Лев Толстой та Антон Чехов, Фрідріх Шопен та Олександр Грін та багато- багато інших відомих особистостей. А 26 квітня 1998 року в Х’юстоні пройшов наймасовіший в історії сеанс одночасної гри в шашки. Барбадосець  Рон Кінг, на зразок Остапа Бендера, обіграв 385 супротивників.
 А в нашій бібліотеці було проведено теж шашковий турнір, але незвичайний – бібліотечний, та ще й солодкий (учні 5-В кл. Канівець Н.М.) Де замість шашок на шаховій дошці  були цукерки та ще й з номерами.  А під номером,  були літературні запитання, на які наші учасники повинні були дати  правильну відповідь, щоб отримати собі приз. Турнір проходив  жваво, цікаво і весело і за результатами турніру було  обрано самого інтелектуального учасника          Чвартковську  Анастасію.
   
Ідею проведення заходу ми придбали у колег з Чаплинської районної бібліотеки для дітей на ярмарку інноваційних ідей 2016 року. 
 Щиро дякуємо, колеги!
                             



 

Немає коментарів:

Дописати коментар