четвер, 15 грудня 2016 р.

Тиждень права



  В ці дні в бібліотеках нашого району проходять заходи в рамках Тижня права, тому що одне з головних завдань  бібліотек сьогодні - надати кожному користувачеві основи правових знань, виховати у дітей пошану  до законів України, навчити їх користуватися своїми правами.
  До уваги маленьких читачів була представлена виставка-протест «Наші права порушено», тематична поличка «Знай права - виконуй обов’язки». За допомогою слайд-презентації «Я і мої права» бібліотекар розповіла про права і обов'язки, визначені Конвенцією про права дитини, навчала правильно реалізовувати їх у повсякденному житті, виховувала в учнів поважне ставлення до власної особистості та оточуючих. Діти з захопленням взяли участь у   правовій інтелектуальній грі  «Правова відгадайка»  (4 –А кл. Ткаченко О.В.)  яка проходила у формі гри «Що? Де? Коли?» у якій  розглядалися конкретні ситуації порушення прав літературних героїв на сторінках їх улюблених казок. Переглянули мультфільм «Права дитини в казках».
Правознавча гра   зацікавила учнів та поглибила їх знання з правознавчих питань. Для школярів  6  класів проведено  ігрову агенцію «Юні детективи» оформлено  інформаційний буклет «Правова швидка допомога»
    Заходи які пройшли в бібліотеках системи, спрямовані на підвищення загального рівня правової культури, поширення інформації з реалізації і захисту прав людини, запобігання проявам  негативної поведінки в молодіжному середовищі. 

                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар