понеділок, 3 квітня 2017 р.

«Літературне рандеву «Чудесія з Алісою в бібліотечній країні»


                    ЗВІТ  про проведення Тижня дитячого читання в 2017 році.
 
«Будь патріотом – читай українське!»  
1 день .    Відкриття Тижня дитячого читання.
       «Літературне  рандеву «Чудесія  з Алісою в бібліотечній країні» (до185-річчя з дня народження Льюс  Керрола)   
 Напевно, всі колись бували  в дитячої бібліотеці.  Але ніхто ніколи не бачив, що відбувається в книжковому будинку, коли  за останнім читачем зачиняються двері, вимикається світло і книжки залишаються одні …  З томів і томиків виходять герої наших улюблених творів… І починаються дива.
   Ось і читачі Каланчацької  дитячої бібліотеки (учні 5-х класів ЗОШ №1) в день відкриття Тижня книги були запрошені  в «таємничу»  кімнату на зустріч з відомими персонажами  книг Керролла Льюиса  про дівчинку Алісу, яка разом з Червовою Королевою потрапляє в дивовижний світ пригод бібліотечної країни.  Герої твору після прогулянки коридорами бібліотеки  не в змозі потрапити назад в книгу, бо її хтось поцупив… На допомогу в пошуках книги Алісі та Королеві приходить Чеширський кіт та Капелюшник.  І тут … відбувається справжнісенька чудесія : з пригодами, гумором, пророцтвом і навіть судовим вироком!
    Чудова гра юних акторів (Червова Королева – Ковтанюк Аліна, Аліса – Шилова Руслана, Чеширський Кіт – Білоброва Валерія, Капелюшник – Ляшевич Олексій) яскраво перепліталася з різноманітними цікавими конкурсами – «Усмішка Чеширського кота»,  «Дзеркальне відображення»,  «Літературні коти», «Речі казкових героїв». Діти завзято відгадували літературну вікторину «Загадки із капелюха»,  з задоволенням грали в «Королівський крокет». І звичайно ж допомогли відшукати книгу і повернутися загубленим героям твору на свої книжкові сторінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар