середу, 5 квітня 2017 р.

Професійно куховарити можна не тільки на кухні , а і у дитячій бібліотеці.



Тиждень книги - 3 день .Літературна дегустація «Спробуй на смак   літературну піцу» 





     В рамках Тижня дитячої книги наших користувачів було запрошено на Літературну дегустацію. Де діти розповідали про українські страви, які  найбільш поширені у нас на Україні. Наша Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. Борщі та пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси відомі далеко за межами України. Наша національна кулінарія нараховує сотні рецептів. Про які й розповідала наша гостя Арнаутова Валентина  Лукинишна , за професією повар, яка  все життя пропрацювала в закладах громадського харчування, приїхавши до Каланчака після закінчення Черкаського технікуму  в травні 1971 року. Без чого не можна уявити український обід? Ну, звичайно, без борщу! Ця страва сприймається як те, без чого не можна обійтися, без чого відразу розпадеться  життєвий ланцюг. Валентина Лукинишна розповідала
 і скільки буває видів борщу, і як приготувати різні завиванці, різні страви з картоплі, яка вважається другим хлібом у нас в українців. Дуже тепло розповідала про свою наставницю Тетяненко Ніну Дмитрівну, з якою працювала довгий час в закладах громадського харчування і побувала з нею на Олімпіаді 1980року,  де годували багато гостей, проводила багато різних майстер-класів в Києві. Поділилася своїми фірмовими  стравами, це «Лапша по каланчацьки», блюдо «М'ясо-бомба», та найбільше подобається готувати «Яблука з сирною начинкою та родзинками».   А також відмітила, кухар повинен володіти такими   якостями, як відповідальність, чесність, акуратність,   витривалість. Для успішного оволодіння професією необхідно творче начало, розвинену уяву, оригінальність,   винахідливість і чесність. В кінці заходу діти спробували  на смак  «Літературну дегустацію» по книгам М. Гоголя та Ж.Верна, Керрол та І.Роздобудько, І.Котляревського та Д.Дефо, М.Вовчок та Л.Лагін.

Немає коментарів:

Дописати коментар