четвер, 21 грудня 2017 р.

Змагання під назвою "Ключі від Форту Право»

        З дитячих років діти потрапляють в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки. Часто буває так, що діти не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, до кого звернутись по допомогу. І що ще гірше, чомусь дуже багато думають, що права людини – це щось само собою зрозуміле, те про що знає мало не кожне немовля. Те, в чому абсолютно не потрібно розбиратися – адже все зрозуміло! Але права дитини - це не просто приказка, яку можна вживати в розмові до місця і не до місця. Права дитини не такі прості, як часто про них думають.
   Тому Указом Президента України започатковано проведення Всеукраїнського тижня права, мета та завдання якого  - розповсюдження правових знань серед дітей та підлітків, вивчення прав дітей у ігровій формі.  Під час тижня Права і наша  дитяча бібліотека запросила учнів 8 класів ЗОШ №2 (кл. кер. Білан К.В.) на захоплюючу гру - змагання під назвою "Ключі від Форту Право» ", протягом якої потрібно було показати свої знання в питаннях правової тематики,  уміння мислити, уважність, винахідливість.
  Гра представляла  собою щось середнє між такими популярними і відомими іграми, як «Ігри патріотів» та «Ключі від Форту Боярд», але і відмінність нашої гри від завдання у відомих всім телешоу в тому, що кожне випробування в змаганні «Форт Право» проходило з усіма учасниками, а не окремим членом  команди і це допомагало згуртувати колектив  і  не дало нудьгувати жодній дитині. Кожне випробування - це змагання з Фортом в силі, кмітливості, витривалості і волі до перемоги і найголовніше - необхідно було думати, але не зволікати і сумніватися в своїх знаннях по праву.  Кожній із двох команд «Лайк» і «Модіум», потрібно було набрати найбільшу кількість ключів від  дев’яти  різних «кімнат Форту» : правової абетки «Побудова веж Форту Право»,  юридичного дартсу «Права літературних героїв», правової  їдальні «Терези Феміди», логічного змагання «Загадки Майстра Тіней» та інших, щоб по закінченні гри обміняти їх на «золоті» монети Форту з літерами ключового слова - кода від скарбниці. Завдання були важкі, але дуже цікаві. На виконання кожного завдання давався певний час, за  виконанням якого   стежили  за пісковим годинником. Під час відкриття всіх таємниць юридичного Форту  дітей супроводжував провідник « Паспорту» (бібліотекар Гончарова В.В),  вказуючи гравцям шлях до наступного випробування.
 Наші юні  гравці
з легкістю впоралися з завданнями і склали ключове слово  - ДИТИНСТВО.  А в скарбничці виявилися  книга «Конституція України» та солодкі призи для всіх учасників гри.Але  головний висновок, який зробили діти під час захоплюючої  гри  - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі й у повсякденному житті. А працівниками  дитячої бібліотеки  в рамках Всеукраїнського  тижня права було проведено ряд цікавих заходів, це   і бесіда-діалог «Озирнись на свій вчинок», і конкурс малюнків «Я малюю свої права», і година безпеки «Щоб не трапилось біди, обережні будьте ви!». Бо  завдання кожного маленького громадянина  – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.
   





Немає коментарів:

Дописати коментар