понеділок, 12 лютого 2018 р.

«Комп’ ютер + Книга, або як не стати Геймером»,

   
  6 лютого 2018 року у світі відзначався  День безпечного Інтернету. В цьому році він проходив під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».     Інтернет - це всесвітня глобальна мережа, яка є найбільшим сховищем інформації. Багато людей дякують її творцям  і не уявляють свого життя без інтернету, а інші лають і називають її павутиною, яка здатна спіймати чоловіка в свої мережі.

   Комп'ютер все більше і більше впроваджується в наше життя, стає одним з домінуючих інструментів. Кількість користувачів збільшується з кожним роком по всьому світу, в тому числі і в Україні. Все наше життя стає більш залежним  від цієї машини, і не дивно, що у деяких людей виникають проблеми в зв'язку з тим, що вони занадто багато часу проводять за комп'ютером. Діти також все більше користуються Інтернетом для спілкування, пошуку інформації, ігор, скачування мультимедійного контенту. Що ж змушує молодь йти від активного способу життя і годинами просиджувати за комп'ютером?  Що саме приваблює їх у комп'ютерних технологіях?  Чому комп'ютерна залежність проявляється в своєрідному бажанні уникнути реальності? Що може статися в реальному житті через безтурботну віртуальну поведінку? Чи знають про це діти?  
  На всі ці запитання спробували відповісти,  а також розібратися: Інтернет – друг, чи  ворог людини,  що краще книга,  чи інтернет, учні 7 класу ЗОШ №2       ( кл. керівник  Гузар О.В.) під час бібліо-юридичного засідання  «Комп’ ютер + Книга, або як не стати Геймером», який пройшов в дитячій бібліотеці у формі  справжнього  суду, де обвинуваченим виявився  Інтернет. 
   І як в житті були в залі і  суддя, і прокурор,  і адвокат, які разом «вершили» суд над Інтернетом. В залу суду викликалися навіть свідки. А відповіді на поставлені непрості питання давали  учні, які  виступали  в ролі суду присяжних, бо саме від них залежала доля інтернету та роль книги в житті дитини.
  Під час «судового засідання»  була  «жива»  розмова,  було «гаряче» обговорення  всіх плюсів та мінусів Інтернету, безпеки під час його відвідування, краси і мудрості Книги. Цікаві запитання від «судді» дали змогу
дітям  не тільки перевірити свої знання, але і отримати заохочувальні призи. Учні показали вміння колективно обговорювати суперечливу тему, вести полеміку, самостійно мислити та відстоювати власну думку щодо інтернету та книги.
  Протягом всього заняття вдалося поглянути на глобальну комп'ютерну мережу Iнтернет з різних сторін. Були виявлені як позитивні, так і негативні її якості. І на при кінці «суддя» зробив висновок, що Iнтернет є дуже важливим джерелом інформації, користуватися яким поза сумнівом треба, проте при цьому не слід забувати про ті проблеми, які несе в собі глобальна мережа і відноситься до неї з розуму, а також цінити та поважати Книгу, бо вона була і завжди буде джерелом правдивої інформації.





Немає коментарів:

Дописати коментар