пʼятницю, 5 червня 2020 р.

Волонтерська топ - п'ятірка книжок нашої бібліотеки


Кожного року, 1 червня в день захисту дітей, в Херсоні відбувався обласний фестиваль бібліотечних волонтерських бригад «KsVolonterFest» - підсумкового заходу п’ятирічної обласної бібліотечної акції на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», яка є логічним продовженням попередніх п’ятирічних акцій, реалізованих бібліотеками Херсонщини: «Читай - і стань успішним!» та «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» .

  Розрахована на п’ять років, ця акція спрямована на стимулювання дитячого читання з використанням ідеї волонтерства: діти-підлітки залучаються до популяризації, реклами читання як цікавого, конкурентоспроможного в епоху телебачення та комп’ютерних ігор заняття.
  Ініціатором проведення акції на підтримку дитячого читання є Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, а організаторами виступили Департамент культури, туризму та курортів та Департамент освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації
   Народженням волонтерського руху в дитячій бібліотеці Каланчацької ЦБС по праву можна вважати 2008 рік. Тоді стартувала обласна акція «Читай і стань успішним»,  метою якої було просування дитячої книги на Херсонщині за допомогою волонтерів. Найактивніші та креативні читачі середнього віку дитячої бібліотеки селища  Каланчак об'єдналися , щоб залучати малюків до читання, дарувати радість спілкування з книгою, бути для них другом і порадником в світі дитячих книжок.
 При  Каланчацькій бібліотеці для дітей були створені та працюють дві волонтерські бригади: «Чомусики»  та «Буквоїди. Кожний похід волонтерів до своїх маленьких читачів  мав  свої знахідки,  доробки, свою творчість та креативність, знаходячи разом з дітьми щось своє неповторне та незвичайне. Ця творча робота  допомагала нашим волонтерам розкривати свої таланти і стимулювала  до читання як малечу, так і себе.  В ході акції  волонтери проводили цікаві розважально- пізнавальні заходи, голосні читки, інформували про нові надходження літератури, знайомили з періодичними виданнями, грали  у різні  розвиваючі ігри з молодшими школярами та дошкільнятами.  Волонтерські бригади, які працюють при дитячій бібліотеці, активні учасники масових заходів, які проводить  бібліотека.    Наші помічники роздавали своїм маленьким користувачам буклети «Як читати книгу?», виготовили  постери.
  Цього року  у зв'язку з пандемією коронавіруса  фестиваль волонтерських бригад , на якому повинні  бути виступити з творчим звітом наші волонтерські команди, на жаль, не відбувся.  Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки ініціювала  проведення  відеочелендженджа     « Волонтерська топ - п'ятірка  книжок нашої бібліотеки».  Тож до вашої уваги  відеовиклик  від команди «Чомусики»  Каланчацької бібліотеки для дітей. Приємного перегляду!


Немає коментарів:

Дописати коментар