пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

Літературно – мистецька експедиція «Її поезія як вищий, як безсмертний дар»

 Щедро обдарована талантом, наділена ніжним чутливим серцем Леся Українка прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя – життя, сповнене любові, добра, сили волі, мужності і краси.

  В день народження Лесі Українки  в літературно – мистецьку експедицію «Її поезія як вищий, як безсмертний дар»  світом  її прекрасних творінь  вирушили працівники Каланчацької бібліотеки для дітей разом з учнями 9 -Б класу Каланчацької ЗОШ №2 (кл. кер. Куюн  С.О.Є, шк. бібліотекар Смолієнко Л,В.), щоб ближче познайомитися з творчою спадщиною видатної української поетеси, її особистим життям та поринути у чарівну атмосферу  краси Лесиного слова. І саме  під час літературно – мистецького заходу, «досліджуючи» різнобарвний творчий світ славетної українки,  наші юні гості мали смогу доторкнутися до самих потаємних глибин її поетичної душі. Дітей вразили унікальний талант, незламний дух, вольовий характер, багатогранність творчості Лесі Українки, її вагомий внесок у збагачення і розвиток української  та світової літератури.

В затишній залі дитячої бібліотеки панувала справжня гармонія Лесиного слова, чудового співу та чарівних мелодій бандури. Прекрасний виступ бандуристки Ванцовській Кіри, учениці 4-В класу Каланчацького ЗПЗСО №1, 
неперевершене виконання музичних творів, покладених на слова  славетної поетеси. Бурлаковою Євеліною, ученицею 8-В класу Каланчацького ЗПЗСО №1, в музичному супроводі їхнього викладача Каланчацької ДМШ по класу бандури Микитюк Т.А.  та декламування дітьми віршів Лесі Українки  створили відчуття незабутнього свята. 
Прикрасили свято також і  показ відеофрагментів  «Лесина поезія» та власноруч створеного відеоекскурса «Миті її яскравого життя». А «висновки експедиції» узагальнили під час літературної
WEB - вікторини «Поетичний вінок Лесі Українки», з запитаннями якої юні учасники заходу справилися на «відмінно». Вони ще раз переконалися, що як поетка - борець Леся Українка понад усе ставила свободу свого народу і кожної людини, а як авторка ніжних інтимних поезій, вона  вилила в них слова свого зболеного серця, Леся Українка заслуговує, щоб  її читали, знали, пропагували та пам'ятали!
  Для присутніх була експонована книжкова виставка-ювілей  «Народжена Україною»,
 

Немає коментарів:

Дописати коментар