вівторок, 2 березня 2021 р.

Котячо – дитячий бібліобалаганчик «Мурчин бенефіс»

 Ласкаві, пухнасті, рухливі, дуже розумні, розбишакуваті. руденькі, сіренькі, незалежні…. І все це про їх Величність котів! В світі знайдеться мало діточок  байдужих до цих чудових створень. Ця  тваринка супроводжує дітей мало не з перших днів життя, вона є  героєм народних колисанок та символом  веселої вдачі і хитрощів у казках.  Про котів пишуть книги, вірші, оповідання, знімають кіно, мультфільми, влаштовують спеціальні виставки. У них  навіть є свій Всесвітній день котів. І не один, а цілих 5! Але найвідоміший та найулюбленіший   відзначається в  перший день весни - 1 березня.
Відсвяткувати  Всесвітній день котів  до Каланчацькій бібліотеки для дітей   на котячо – дитячий бібліобалаганчик «Мурчин бенефіс» завітали  наймолодші   читачі – учні 1-А  класу  Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Стринжа Л.І.)   Наші маленькі гості завітали на святкування не з порожніми руками, а   з подарунками - світлинами  та малюнками своїх домашніх улюбленців. Виявляється,  майже у  кожного  вдома  живе це загадкове створення, про яке кожна дитинка  завзято, цікаво  таз любов'ю  розповідала своїм одноліткам.
 Багато цікавого
про котиків та кішечок дізналися діти і від бібліотекарів:  що вони найбільш ледачі тваринки, що одна кішка за своє життя  може зловити 28999(!) мишок, що коти стрибають у висоту в 5 разів більшу за їхній ріст, що киця - 
це тваринка –«підлиза».  
 - 
.  Діткам розповідали про породи котів, про найменшу  та найбільшу тваринку, про їхні звички, згадували 
  «котячі» казочки та книжечки.
А яке свято без  бібліопустощів?  Звичайно ж , вони були! Цікавими і пізнавальними  для дітей стали літературні змагання «Котокнигоман», конкурс  «Мурмурнявська мова»,  рухлива гра «Казкова риболовля», WEB – вікторина «Мультяшні котики»,  співучий тренінг "Мур-мур-котіння".
"Киці-мурлиці" та "Котики-муркотики" демонстрували свої знання, начитаність та кмітливість під час всього  заходу. Діти були вражені чудовими, яскравими книжечками  виставки "Казкова Котовасія» та з задоволенням переглянули відео «Незвичайні киці».
Бібліобалаганчик завершив  свою роботу, але залишилася прекрасна «фотосушка»  світлин улюблених котиків чудових  діточок 1-А класу, на яку ласкаво  запрошуємо всіх  бажаючих до дитячої бібліотеки помилуватися  котосвітлинами. І не забудьте привітати своїх улюбленців з їхнім святом! Чекаємо на Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар