середа, 13 жовтня 2021 р.

Незабута їхня слава, слава козацька

 
14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем захисника України наша країна відзначає День  українського козацтва.
 З нагоди цих свят, які увібрали в себе багаті і славні козацькі традиції , уособлюють мужність і  героїзм оборонців рідної землі впродовж багатовікової історії України,  для своїх відвідувачів Каланчацька бібліотека для дітей презентувала книжкову викладку – експрес  «Незабута їхня слава, слава козацька».

Кожен читач, хто днями завітав до дитячої  книгозбірні, зміг здійснити історичну подорож книжковими сторінками та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, дізнатись чимало цікавих фактів про українських лицарів, висловити вдячність героям сьогодення – українським солдатам. Бібліотека  з задоволенням представила легенди про козаків,  історичні твори Івана Крип’якевича,  Лесі Попович, Тараса Каляндрука, братів Капранових, енциклопедичні видання,  збірки оповідань. Особливою увагою користується збірка «Воїни світла» Надії Федкевич про мужніх героїв –земляків, видана Каланчацькою ЦБС. Діти також  мали змогу перевірити свої знання про  славетне козацьке минуле, взявши участь  в патріотичний WEB – квесті «Історія козаків для розумних малюків».



Пропонуємо відкривати для себе хвилюючий світ буремної історії нашої держави  через життя, боротьбу, подвиг і безсмертя козацького духу та героїзм сучасних лицарів – захисників з книгами експрес – викладки , завітавши до нашої бібліотеки! Чекаємо на Вас!
Вклоняємось подвигу загиблих за нашу свободу.
Дякуємо  нашим захисниками!
Бажаэио миру та благополуччя Україні
!

Немає коментарів:

Дописати коментар