середу, 2 лютого 2022 р.

Читайте сами, читайте вголос, читайте з насолодою!

 #Всесвітній_день_читання_вголос

  Сьогодні у такий гарний в цифровому форматі день – 02.02.2022 - весь  світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос, започаткуване  міжнародним освітнім проєктом «LitWorld» у 2010 році.

   Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг, воно надихає до  обговорення прочитаного з друзями,  до затишного родинного спілкування. Читання вголос – це добрий привід батькам відволіктися від метушливої реальності й зануритися в чарівний світ книги разом з найдорожчою дитинкою. 
Аудіокасети та аудіокниги ніколи не замінять читання і живе спілкування з батьками, під час якого створюється гарний настрій, формується характер малечі, розвиваються їхні  розумові здібності.
  


                Каланчацька бібліотека для дітей також
долучилася до святкування Дня читання вголос. Для цього нашим книголюбчикам потрібно було  завітати до книгозбірні, обрати цікаву книжку та знайти слухачів.  Цілий день них  чекала  чудова  викладка цікавих дитячих видань на любий смак,  спілкування та поради з бібліотекарями, читання вголос для друзів та просто читання з насолодою в читальному залі книгозбірні.

 Прекрасним та несподіваним «бонусом» для наших книголюбчиків було читання – перегляд  деяких книг за допомогою  телефонного додатку
WowBowAR.  Зустрічали маленьких користувачів, спілкувалися з ними та читали малечі  вголос наші неперевершені бібліоволонтері: Костельнюк Валерія та Яковлева Поліна ( учениці 7-А класу Каланчацького ЗПЗСО №1).



  Батькам, які завітали до бібліотеки за книжечками для своїх діточок,  дарували підготовлені для них пам'ятки «10 причин, чому треба читати вголос дітям».
І не зважаючи, що  це свято за календарем  один день, День Читання продовжується цілий рік  кожного дня!
  Тому ласкаво запрошуємо всіх
 до нашої бібліотеки!
 Вам завжди раді!

Немає коментарів:

Дописати коментар