понеділок, 4 березня 2013 р.

  Бібліотечний урок : "Бібліографія -Вебліографія- чи цікаво це?"


Мета цього бібліотечного уроку, (а це був  9-В  кл. Каланчацька ЗОШ №2 ), була знайомити учнів з  бібліографією, розкрити її суть, навчити користуватися енциклопедіями, словниками, довідковим апаратом книги. 
Люди не мислять свого життя без книг, адже книги – це знання, дружня бесіда, відпочинок. Чим дорослішими  стають наші читачі , тим ширше і серйозніше коло питань, які у них виникають. Де знайти відповідь на всі ці запитання. Звичайно – в книгах. Як же відшукати найкращі з них і найкорисніші для вас? Адже тепер на нашій планеті нараховується понад100 млн. творів друку.
Книг стільки, що читаючи навіть все життя, не перечитаєш.
Проте засмучуватися не варто, адже читати абсолютно усі книги не обов’язково і неможливо, головне зуміти вибрати те, що найбільш потрібне. А допоможе нам у цьому бібліографія.

За допомогою бібліографії завжди можна знайти потрібну книгу. Невипадково ще в стародавні часи бібліографію називали “золотим ключем до скарбниці знань - книг”. Слово бібліографія – іноземного походження. В перекладі з грецької “бібліон” – книга і “граф” – пишу.Діти дізналися, що таке вебліографія,про дитячі сайти в інтернеті, про популярні пошуковики - Яндекс та Google. Послухали цікаву інформацію про користування Інтернетом та подивились відеоперегляд  "Я, за безпечний Інтернет!"

Немає коментарів:

Дописати коментар