вівторок, 27 березня 2018 р.

Книжковий зорепад




 В  нашій дитячій бібліотеці стартував  Тиждень дитячого читання.  

У  бібліотеці свято - книги відзначають свої іменини. Днем народження книги вважається той рік, у якому вона була надрукована, вийшла у широкий світ.  
Це одне з найбільших бібліотечних свят року. Для дітей проходить багато цікавих, різноманітних масових заходів, спрямованих на популяризацію кращих творів української та світової літератури для дітей, письменників-ювілярів року та відзначення знаменних та пам’ятних дат в житті України та світової спільноти.
Гарними поетичними рядками розпочалося свято книги «Книжковий зорепад» для учнів 4-Б класу (кл.кер.Жук Н.М), діти  дізналися багато цікавого про шлях книги  від друкування на камені до сучасних комп’ютерів . Традиція святкування Дня книги народилася в Іспанії, у місті Каталонії, де  23 квітня на День Юрія  за куплену у крамниці книжку традиційно щось дарували. А що? Учням потрібно було відгадати в закодованій зірці. Діти виконували різні завдання: відгадували прислів’я,  складали вірші. Познайомилися з  книжковими новинками, які бібліотека отримала напередодні, а розповідь  – інтрига  бібліотекаря зацікавила  недочитаним епізодом з новинок літератури.
 На закінчення свята загадкове зіркове слово діти відгадали, це була  - ТРОЯНДА , яку дарували за кожну куплену книжку. Отже людина, яка любить читати – щаслива людина. Взяти до рук книгу – так просто!


Немає коментарів:

Дописати коментар