пʼятницю, 15 листопада 2019 р.

Профорієнтаційне заняття "Професія і гороскоп"


                                                                         «Ким ти мрієш бути?» …
  Коли дитина мала, то  на це запитання вона відповідає не задумуючись: льотчиком, артистом, учителем, моряком, президентом… Але вже в 15-17 років їй відповісти однозначно на таке, здавалося б, просте запитання  дуже важко. І чим  менше часу залишається до здійснення головної мрії – закінчити школу і поринути у самостійне доросле життя, тим більше тривог викликає думка про вибір саме своєї  професії. Бо тільки від правильного вибору залежить подальша доля людини.  Допомогти дитини не розгубитися, вибираючи єдину професійну стежку на все життя, повинні дорослі: батьки, вчителі, бібліотекарі і, навіть, астрологи. Так, саме  як варіант  на сьогоднішній день, можна  вибрати професію за гороскопом, тобто по знаках Зодіаку.



  

 Поговорити про  вибір професії, про те, що при цьому  радять астрологи кожному знаку  Зодіаку,  в бібліотеці для дітей на профорієнтаційне заняття «Професія і гороскоп» зібралися учні 9 -10 класів  Каланчацької ЗОШ№2 (кл. кер. Гузар  О.В. та Білан К.В.).
 Під час заходу старшокласники  вчилися визначати власні духовні цінності, бачити свої реальні перспективи і можливості та порівнювали свої результати  з тим, що радить  гороскоп. В усьому  цьому розібратися  їм допомагали  цікаві та повчальні вправі:  «Гра в лотерею»,  «Рука долі»,  «Вгадай професію», «Аукціон найсучасніших та  найрідкісніших професій». А жартівлива вікторина - гра « Професія най-най …» викликала хвилю посмішок і позитиву серед учнів.
  Під час профорієнтаційного заняття мова йшла і про серйозні речі. На зустріч із старшокласниками була запрошена провідний фахівець з профорієнтації Каланчацької районної філії Херсонського ОЦЗ Копаненко
Катерина Василівна,яка розповіла учням, які спеціалісти потрібні нашому району і області, звернула увагу на робочі професії та високооплачувані спеціальності, відповіла на всі запитання школярів  та запросила старшокласників пройти он-лайн тестування для визначення подальшого вибору професії.
 Закінчилася зустріч такими словами: «Кажуть, що майстер - це той, хто знайшов своє покликання в праці. Хоч би ким ви стали, насамперед, маєте бути людьми - добрими, правдивими, працьовитими, чуйними до чужого горя. Вибір професії - це справа не одного дня. Сьогодні ми всі разом  зробили ще один крок , а вдалий вибір залежить тільки  від вас. Бажаємо, щоб ваш вибір професії приносив вам задоволення: і моральне, і матеріальне.» 


Немає коментарів:

Дописати коментар