вівторок, 19 листопада 2019 р.

Відеоподорож «Мандруємо до семи чудес України».


Далеко не кожна країна в світі може пишається такою величезною кількістю унікальних пам’яток як Україна. У нас є  все: моря, озера, річки, водоспади, каньйони, пустеля, гори, скелі, безлюдний острів, печери, замки, палаци та багато іншого. Практично в кожному регіоні України є унікальне архітектурне спорудження, яке яскраво відображає історію минулих часів нашого народу. У  2007 році Фондом Миколи Томенка «Рідна країна»  була проведена  акція «7 чудес України», яка із майже 1000 об’єктів з усіх куточків  нашої країни визначила  «7 історико-архітектурних чудес України». Вони всі прекрасні та унікальні! Про них варто багато говорити. Звичайно ж, краще побачити ці українські дива на власні очі,  вирушивши в захопливу подорож. Але… не завжди це можливо. Але можливо здійснити відео подорож, щоб краще  познайомитися з цієї унікальною культурною спадщиною українського народу.
Дитяча бібліотека з метою виховання  у дітей національної свідомості і любові до рідної землі та краси  нашої прекрасної країни  організувала для учнів 8-В  класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл. кер. Канівець Н.М., вч. географії Мрочко М.М.)  відео подорож «Мандруємо до семи чудес України». Бібліотекар середнього відділу обслуговування Хребір Н.А. на початку «подорожі» розповіла дітям про Всеукраїнську акцію "7 чудес України", яка стала найуспішнішим проектом у галузі популяризації вітчизняного туризму за роки української незалежності. Вона наголосила, що за результатами акції стали: Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», Києво-Печерська Лавра, Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця», Національний дендрологічний парк «Софіївка», Херсонес Таврійський, Софія Київська та Національний заповідник-острів «Хортиця». Про кожну з цих унікальних перлин рідної країни були підготовлені захоплююча розповідь та невеличкий відеофільм. 



Крім відеороликів з Інтернету, учні  мали змогу подивитися книги та альбоми, присвячені цим культурно – історичним цінностям. Наприкінці мандрівки учні зробили чудовий висновок, що ми по праву можемо гордитися своєю Батьківщиною, розмаїттям її природного ландшафту, багатовіковою історією та самобутніми культурним пам’ятками України.


Немає коментарів:

Дописати коментар