пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Мистецька зустріч «Палітра майстерності і фантазії»



  Зустріч з художницею  це завжди свято, а якщо ще вона цікава обдарована особистість та чудова співрозмовниця, то зустріч гарантовано буде надзвичайно  захоплюючою. Така святкова атмосфера панувала в  дитячій  бібліотеці під час  чергового засідання  «Палітра майстерності і фантазії» Клубу Цікавих Зустрічей , на яке було запрошено талановиту художницю, прекрасну жінку, люблячу матусю і бабусю , відповідального фахівця Каланчацької  районної  філії  Херсонського обласного центру зайнятості Буцу Тетяну Миколаївну. А гостями такої творчої зустрічі стали  постійні  учасники  клубу – учні 8-В класу (кл. кер. Канівець  Н.М.)  Каланчацького ЗПЗСО №1.
  У затишній бібліотечній залі було розміщено невеличку виставку робіт майстрині. В основному,  це картини, написані маслом і аквареллю,  створені у стилі «кракелюр», «ниткографії», а також за допомогою  звичайних шматочків вовни та яєчної шкарлупи. Тетяна Миколаївна  має не тільки художній талант, вона займається і шиттям, і в'язанням, і вишивкою. На виставці були також  представлені роботи, створені  у стилі Hand Made.  І всі роботи вражали своєю витонченістю і оригінальністю.          Яскраві, різнопланові, вони осяяли кімнату незвичайним  світлом, створили атмосферу радості і захоплення красою творіння рук людських.
  


А сама Тетяна Миколаївнаусміхнена та позитивна , залюбки розповідала  дітям про свої різноманітні захоплення, про те, як мистецтво приносить їй задоволення, як поєднати своє хобі та професію, як жити так, щоб життя завжди приносило радість. Цікаво було послухати розповідь пані Тетяни  про те, що змалечку любила малювати, завжди щось вигадувала та фантазувала. А коли вона отримувала  новенькі номери дитячих журналів, то обов’язково знаходила  в них щось, що хотілося перемалювати. Декілька з перших дитячих робіт збереглися і тепер також радують око своєю безпосередністю. В її умілих руках фарби чи звичайні кольорові олівці перетворювали  чистий аркуш паперу чи полотна на чудовий витвір мистецтва, а узори  на вишитих рушниках ставали  унікальними і прекрасними. Напевно,  все це і вплинуло на вибір її життєвої  професійної стежини. Тетяна Миколаївна стала вчителям креслення і малювання.  Деякий час працювала в Каланчацькій ЗОШ №1, її любили діти, а її  уроки учні завжди чекали з нетерпінням. Але за  сімейними обставинами  згодом влаштувалася на посаду завідувача сектору профорієнтації  Каланчацької філії Херсонської ОЦЗ, де також в пошані серед колег та відвідувачів.  Художниця ділилася секретами успіху, давала поради учням, як досягати своєї мрії , запросила їх в Каланчацьку філію пройти он-лайн тестування, щоб зробити правильний вибір дорослого життєвого шляху.
  Час пролетів швидко, зустріч закінчилася, але залишилися приємні, гарні враження від щирого та цікавого спілкування з  творчою неординарною людиною  - Буцу Тетяною Миколаївною. Дякуємо їй за це!


Немає коментарів:

Дописати коментар