пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

Чудово в світі жити, коли вмієш добро творити

  Милосердя и доброта – ось два крила, на яких  тримається людство. Перефразувавши слова одного мудреця, маємо просту істину: «Доброта врятує світ!»  Особливо якщо говорити про цінність доброти  дітям з ранніх років, вчить їх розрізняти  погане від хорошого. Бути добрими, робити добрі справи, допомагати людям – всьому цьому з дитинства вчать  дітей і книжечки.


 Сьогодні, в Всесвітній День дитини, на святкове дійство «Чудово в світі жити, коли вмієш добро творити» до Каланчацької бібліотеки для дітей були запрошені учні  3-В класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод  Балан І.М.) , щоб поговорити про  доброту, людяність та чуйність, научити дітей утримуватись від поганих вчинків, наголосити їм, що зло  породжує зло.
  На прикладі літературних героїв книжкової виставки «Книжки завжди добрими бувають»  нашим маленьким гостям розповіли,  що тільки доброта спроможна  зробити світ прекрасним.
 Все було на святі спокійно та чудово до тих пір, поки до бібліотеки не «забігла»  Супербабуся –Ягуся та не почала заважати і перевиховувати діточок. Але вони не піддалися  її поганим витівкам та довели злій гості, що вони добрі, чемні та виховані.
 Під час різних конкурсів: «СМС від казкового героя», «Казково – суперові загадки» , «Прислів'я Мудрої Сови», ігор «Театральні актори – це ми!» та «Перевір чи ти вихований», завдання – пазли «Сердечко доброти» вони показали свою кмитлівість , ерудицію, начитаність та розуміння прекрасного.  І  навіть Супербабуся  – Ягуся  подивившись, які дружні та виховані  наші читачі, подобрішала :  пригостила  діточок «вітамінками доброти» та запросила подивитися мультфільм «Просто так!»
На завершення свята наші чудові, розумні маленькі гості  порівняли доброту з сонечком, яке кожного дня дарує нам тепло, та запалили кожен його промінчик  добрими словами милосердя.

Доброта – це проміння, що світло дарує,
Добро, це тепло, що від серця іде,
Хоч вона і ніскілечки нам і не коштує,
Та прямим шляхами у світі веде.
 Тож поспішаємо творити добро і воно до нас повернеться!  Зі святом Дитинства і Добра ! Злагоди, миру й щастя всім!
.

Немає коментарів:

Дописати коментар