понеділок, 4 квітня 2011 р.

                                Свято дитячої іграшки.
                                    Напевне не знайдеться такої української домівки, незалежно від того є в ній діти чи нема, в якій не жили б чудернацькі іграшки: куплені, подаровані, а чи виготовлені власноруч. Іграшки в домі наших предків були не лише дитячою забавою, а талісманом, які приносили володарю щастя, відвертали небезпеку. І дитинство кожної людини теж  тісно пов'язане з іграшками. Про них велася цікава розмова на чудовому святі - Святі дитячої іграшки, яке було проведено в рамках Тижня дитячої книги.                                
                            В дитячо – юнацький центр,  де відбувалося дійство , прийшли учні 5-х класів Каланчацької ЗОШ №1. І прийшли не самі , а з своїми улюбленими іграшками , а деякі принесли іграшки своїх батьків та дідусів. Кожен намагався розповісти , що його іграшка – найкраща.
      А потім була подорож в історію розвитку  дитячої іграшки  : від перших ляльок єгиптян та греків,  до сучасної  Барбі. І вся  розповідь ведучої бібліотекаря Гончарової  В. В.  супроводжувався  показом слайдів про дитячі ляльки .  Діти  довідалися, що  іграшки були посередником між людиною і невидимими силами природи, вони  захищали людину від нещастя, брали на себе біль, навіть могли впливати на вирощування урожаю.
 
    Пізнавальна розмова змінилася  чудовим дійством – виставою по пєсі Янсукевич М. «Свято кота Варфоломія» ( режисер – постановник  Походай Н. П.) . Діти з задоволенням спостерегали за героями- іграшками – песиком ( Жданова К.) , клоуном (ПароловВ.), лялькою (Міщишина О.), яких покинула  господиня, а також котом Варфоломієм (Асєєв С.),  вороною -       ( Картавець Д.)  , Білосніжкою ( Білоброва В.) ,  злим котом ( Колінько В.) та собакою – боягузом (Овдійчук Я). Чудова гра артистів, а це всі учні ЗОШ №1, зачарувала  глядачів. На закінчення вистави  дівчинка – господарка іграшок повертається  і  всі герої  повертаються до своєї казки .
     А на кінець заходу діти взяли участь в  літературній вікторині за  творами,  де діючими особами є герої  іграшки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар