четвер, 9 лютого 2012 р.

                                                        Урок естетики в  бібліотеці.
 Завдячуючи програмі „Бібліоміст” Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), бібліотекарі мали змогу  надавати різні послуги своїм користувачам.  Вчителі, а саме Каланчацька ЗОШ№1, проводять уроки у стінах дитячої бібліотеки. Так  днями  цікаво  проведено урок естетики про Херсонський художній музей ім. О.Шовкуненка .   Херсонський художній музей, який носить ім’я видатного українського мистця ХХ століття, уродженця Херсона Олексія Шовкуненка (1884-1974), посідає чільне місце серед музеїв України. Його відкриття 27 травня 1978 р. було присвячено 200-річному ювілею міста.
Сьогодні художня колекція музею нараховує близько 7000 експонатів й є одним з найцікавіших музейних зібрань України. В експозиції представлені твори вітчизняного й світового живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, які хронологічно охоплюють період з ХVII століття до наших днів, від зразків стародавнього іконопису й до робіт сучасних Херсонських художників.
Експозиція, що займає 12 просторих залів, відкривається колекцією ікон ХVII - ХІХ століть. Українські ікони позначені любов’ю до декоративності і мальовничості. Вони пройняті національним колоритом і доброзичливістю українського народу
Зібрання Херсонського художнього музею цікаве і різноманітне.
           Учні (7-В кл. Каланчацька ЗОШ№1) дізналися багато цікавого , познайомилися з віртуальними картинами музею. До заняття було підготовлено перегляд літератури «Мовою акварелі»

1 коментар: