пʼятницю, 14 грудня 2012 р.

         
    "Учитися  жити  по закону"

       Учитися жити по закону, поважати закон і виконувати його,людина повинна з малих літ,  з сім`ї, дитячого садка, школи.
Такими словами Є. М. Рибінського розпочалася зустріч « У пошуках істини» з учнями  9-А  класу ЗОШ№2 ( кл. кер. Куюн С.О.) з представником  юстиції, підполковником  міліції Романовим  Михайлом Федоровичем. Він познайомив дітей   з правами  і обов’язками людини і допоміг по­бачити їх зв'язок з повсякденним життям, розібратися, як і де можуть бути реалізовані права дитини в суспільстві.  Михайло Федорович на конкретних прикладах розповів дітям,  як не стати жертвою злочину, бо шахраї і злочинці ще  не перевелися. Бесіда  відбулася цікавою і змістовною. А потім бібліотекарями була проведена правова естафет, де кожен з учасників зміг стати юристом і пройти  шлях «Право - Бажання - Обов ’язок ».
Слід зазначити, що відкриття Інтернет – центру у  районній дитячій бібліотеці забезпечило широкий доступ читачам до різноманітної інформації, в тому числі правової. Шляхом використання можливостей Інтернету учні 5-А класу ЗОШ№1 (кл. кер. Капленко Н.В.) змогли  подорожувати  віртуально  на   « Урядовому сайті  для юних громадян» та побували на Web– перегляді «Казкові герої в країні прав і обов’ язків», та «Права дітей в мультфільмах».
А з учнями 4-Б класу ЗОШ №1             (класовод Ткаченко О.В.) пройшла правова вікторина «Права літературних героїв» , де дітей познайомили  з « Конвенцією  про права дитини», з правами маленьких громадян України. А щоб краще діти зрозуміли їх, бібліотекарем Красновською І.С. була проведена казкова вікторина.    На прикладі героїв відомих казок  діти визначали, яке право було порушено стосовно літературного персонажа. Була підготовлена презентація «Права літературних героїв» . Учням також наголосили , що не слід забувати  -  дитина крім прав має і певні зобов’язання перед Батьківщиною, школою, друзями. А ще наші маленькі користувачі подивилися відеоролики « Я маю право»  і «Конвенція про права дитини».
На протязі всього тижня діти знайомилися з правової літературою на книжкових виставках « Я маю право» та «Зростаємо громадянами».


Немає коментарів:

Дописати коментар