вівторок, 5 березня 2013 р.



              Професія  – для мужніх…
     Професій на світі є багато. Всі вони по-своєму прекрасні та потрібні. А професія працівника міліції з раннього дитинства  приваблює як хлопчаків, так і дівчат своєї героїчною романтикою, бо цьому значною мірою сприяють художня література та кіно.
 Але хочу вам розповісти про професію працівника міліції, міліціонери борються з несправедливістю, шукають і знаходять злочинців, ризикуючи своїм життям заради спокою інших людей, які часто й не здогадуються про буденні подвиги працівників міліції.
Такими словами розпочалася зустріч учасників ПрофіСтарту  з заступником начальника Каланчацького райвідділу міліції по роботі  з кадрового забезпечення підполковником Яковлевим Є.В. Який розповів які знання треба мати щоб стати  правоохоронцем. Показав зброю якою користуються працівники міліції, навіть дав потримати її в руках нашим профістартовцям. Євген Володимирович розповів про специфіку роботи професії міліціонера. Що це ненормований робочий день. Нічні чергування, виклики на події, відрядження, позаурочна робота у свята і вихідні. Ця професія вимагає від людини знань, умінь, мужності, сили волі. І в той же час, це дуже цікава робота! Особливо розшукова. Тому треба  постійно вчитися. На тренажерах, стендах відпрацьовуються дії нарядів міліції в складних ситуаціях. Крім того, міліціонери тісно взаємодіють з людьми, що примножує ефективність охорони правопорядку.
  Євген Володимирович провів екскурсію  до чергової частини, показав  як ведеться запис дзвінків та  відеоспостереження у райвідділі  міліції.
     Діти  показали  навики інтерв’ювання,задавали різні  запитання:
 так,-  Горщарук Максим ставив запитання: «Які ви вбачаєте плюси і мінуси своєї професії?»
Сивоконенко Сергій, «Чи берете ви на роботу випускників без досвіду роботи?»
Фурса Олег, «Є така професія криміналіст, як її набути?»
Чешик Глорія, «По різному сприймають жінку міліціонера. Як ви вважаєте – міліцейська служба  - це жіноча справа?», та багато інших,  на які отримали вичерпну відповідь
 Всі професії потрібні, і кожна людина повинна вибрати таку професію, яка їй буде приносити радість та задоволення в житті.









Немає коментарів:

Дописати коментар