пʼятницю, 29 березня 2013 р.

                                     Режисер професія творча...


    Режисер повен мати  артистизм, образне мислення, хороший інтелект, широкий кругозір, уяву, самодисципліну, високу працездатність і лідерські якості.

І ще одна важлива якість - почуття сучасності. Ще можна говорити і говорити про цю цікаву професію. Та й іще хочу добавити, що ці всі слова можна сказати про керівника дитячого театрального колективу Дитячого юнацького центру Походай Наталю Петрівну. Кредо якої «Кожна дитина від природи – талановита, а наше завдання  зрозуміти і розкрити її талант». Тому і мету ставить перед собою, розкрити у дітлахів акторську майстерність, естетичний смак, навчити ораторському мистецтву. Цим всим  вона і поділилася на зустрічі з учасниками ПрофіСтарту, та учнями 8-Б класу Каланчацької ЗОШ №1.Наталя Петрівна розповіла про свою професію, що режисер повинен володіти теорією і практикою режисури, акторського майстерності, основами сценічного та музичного оформлення, операторського мистецтва, розуміти закони драматургії. Треба багато читати, щоб мати знання у галузі  з літератури, образотворчого мистецтва, театру, кіно. Необхідне знання класичних і сучасних творів драматургії та кінематографа. Розповіла де можна отримати освіту режисера  в Херсонській області. В кінці зустрічі,  ми переглянули прем’єру нової вистави  Г.Усача «Учень чародія». 
 Дуже цікаво , з такою материнською теплотою , розповіла керівник  театрального колективу, про своїх маленьких артистів. А назву він має «Скрепки». Чому? Та тому,що скрепки - це такий ланцюжок який доповнює один одного,так і в цьому колективі який відвідують діти з Каланчацької ЗОШ№1та №2.

  Репертуар дитячого колективу – різноманітний, режисер віддає перевагу казкам та творам сучасних  дитячих письменників.   В минулих роках, цей театральний колектив виступав  на різних фестивалях в м. Херсоні як , «Мельпоменочка» з виставою Г.Янцюкевича «Свято кота Варфоломія» за яку отримали високу нагороду «Гран-прі-2011». Глядачам нашого району уже відомі юні артисти такі як
Горщарук Денис, який виступав на фестивалі «Хорлівська ліра-2012» і отримав 1 місце і грошову винагороду. На  Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва та майстрів художнього читання «Світ надії «Дивосвіт» Жданова Карина, Овдійчук Ярослав, Паролов Володимир отримали призові місця та привезли додому в нагороду Дипломи переможців. А днями, цей юний колектив отримав Диплом та 3 місце серед театральних колективів області фестивалю «Мельпоменочка -2013»за виставу Г.Усача «Учень чародія». На закінчення зустрічі Наталя Петрівна  сказала,що прагне аби діти не сиділи перед комп’ютером, а захопились театральним дійством і їм кортіло приходити до нас знову і знову,запросила  дітей до свого колективу, спробувати себе в ролі артиста.
   Діти отримали велику насолоду від перегляду  прекрасної вистави. І ми, глядачі, любимо цих маленьких артистів  уже тільки за те, що вони сміливо виходять на сцену і дарують нам радість спілкування з новими героями. А  від спілкування з режисером, думаємо залишиться слід для роздуму обраної професії .


2 коментарі:

  1. ВИ МОЛОДЦІ!У ВАС ДУЖЕ ГАРНИЙ БЛОГ,ТА ГАРНІ ЗАХОДИ.ТАК ТРИМАТИ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую,пані Ольго!. Переглянула і Ваш блог, то гарні і у Вас заходи. ДРУЖИМО! С.О.Красновид- зав. районною дитячою бібліотекою

      Видалити