середу, 28 травня 2014 р.

                                            Випускний у бізнес школі.   

  Всім добре відомо,  у наш час для того, щоб вижити у ринковому суспільстві  кожен має бути фінансово грамотним. І починати здобувати необхідні знання потрібно з дитинства.  Тому кредитна спілка «Народна довіра», зрозумівши важливість економічних знань для молоді в сучасних умовах і водночас недостатність фінансової просвіти в Україні, відкрила спільно з Херсонською обласною бібліотекою для дітей у своїх стінах бізнес-школу «Мільйон – це просто» онлайн. Цей проект як пілотний стартував у вересні 2010 року і був підтриманий  Департаментом освіти і науки молоді та спорту облдержадміністрації. Першими студентами стали старшокласники міста Херсона. А у 2013-2014 навчальному році до навчання у проекті залучились старшокласники із Каланчака, Голої Пристані, Скадовська, Чаплинки, Нової Каховки та Каховки.

  На базі Каланчацької районної бібліотеки для дітей   десять юних «бізнесменів» - учні 10-А класу Каланчацької  ЗОШ №1(класний керівник Обух В. І.) протягом навчального року вчилися ефективно користуватися грошима, планувати і правильно розподіляти сімейний бюджет, знайомилися із фінансовими термінами і поняттями. Відбулися кілька виїзних занять, проведено скайп-конференції та вебінари, ряд тренінгів та ділових ігор .  Дітям було продемонстровано, як  досягати фінансових цілей, вони навчилися економічним законам, а також зрозуміли, що бути сьогодні бізнесменом престижно та вигідно. Тренери-координатори проекту: КС  «Народна довіра» Олена  Синюк та бібліотекар обласної бібліотеки для дітей Юлія Чернієнко  виховували у своїх підопічних бізнес-потенціал, допомогли обрати бізнес-ідею, розвинути її і втілити задум у справжній бізнес-план, прищеплювали навички підприємництва і постійно підтримували у своїх студентах творчу ініціативу. Усіх учасників  запросили відвідати Херсонську обласну дитячу бібліотеку  та сільськогосподарський обслуговуючий кооператив Станіславської сільської ради Білозерського району «Молочний - Дністр».  

  Під керівництвом професіоналів та бібліотекарів районної дитячої бібліотеки учасники склали повний бізнес-план для власної ідеї, які і були представлені перед авторитетним компетентним журі області. На конкурс були відправлені чотири найкращі  власні бізнес-проекти та інвестиційні плани для успішної їх реалізації в смт Каланчак : "Квітковий магазин «Розалі»" (Кравченко Катерина),   « Кондитерське кафе "Сластьона"» (Михайлова Валентина) , «Декупаж  інтерיּ єру» (Сидорчук Марина),   «Супермаркет  «Атлантик»  (Заяц Михайло).   

   Після навчального року найстаранніших молодих людей чекав «випускний». Цього року на базі історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» відбулося фінальне свято – бізнес перегони  «На старт за мільйоном». Фіналісти з шести районів області  захищали свої проекти. Наш каланчацький район гідно представила Кравченко Катерина, яка посіяла почесне третє місце і була нагороджена грамотою та цінним подарунком - електронною книгою -«рідером».

   А потім для всіх учасників проекту був  пошуково-пізнавально-пригодницькиий квест по історико-розважальному комплексу «Зелені хутори Таврії» та святковий обід.

  Сподіватимемося, що  майбутні випускники  бізнес-школи «Мільйон – це просто» стануть дійсно успішними і фінансово забезпеченими людьми. Нехай їм щастить!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар