Екскурсія та знайомство з професією пекаря.
Ми, учасники проекту «ПрофіСтарт: юні
обирають майбутнє», дякуючи центру зайнятості, мали нагоду познайомитися з
професією пекаря. А розглянути
її «з середини» на професіографічній екскурсії нам допоміг колектив «ПАТ
Каланчацького комбінату хлібопродуктів». Ми були приємно вражені, тут все
по науці. Безперебійність роботи забезпечують елеватори і власні млини, які
мелють борошно із пшениці вищих сортів. Серце цеху — дві тунельні газові печі
виробництва України і Росії. Випікається широкий асортимент хлібобулочних
виробів, який нараховує більше 50 найменувань.
Хлібний аромат відчувається ще перед
входом у цех. А там…
Просто очі розбігаються! Хлібини круглі, овальні, булки
прості, булки здобні. Завиванці з начинкою, калачі, калачики обрядові, плетінки
з маком, батони нарізні і бутербродні. А художньо оформлені короваї — як не
замилуватись! Вони прикрашені колосками, виноградом, рушниками з весільними
обручками, калиною, соняшником. Фантазія безмежна. Екскурсію провела нам Галушка
Г.І. та цікаву розповідь про свою професію пекаря, розповіла начальник цеху Артамонова Г.В.
Учасники проекту задавали питання, брали
інтерв’ю та з цікавістю спостерігали за процесом виготовлення виробів. Екскурсія
була цікавою і захопливою, особливо тому, що супроводжувалася демонстрацією
всіх дій пекаря: від замішування тіста до відправки хлібин у печі. Ми отримали море вражень, відповіді на всі свої
запитання і поласували смачними витворами
мистецтва майстрів своєї справи. І до
речі хочемо сказати, що у нас в
Каланчаку відкрився фірмовий магазинчик «ПАТ Каланчацького комбінату хлібопродуктів» зі
смачною продукцією, до якого запрошуємо наших жителів скуштувати їхні вироби.
Учасники проекту ПрофіСтарт «Юні
обирають майбутнє»
Немає коментарів:
Дописати коментар