середа, 14 травня 2014 р.


                        

                         Екскурсія та знайомство з професією пекаря.

 Ми, учасники проекту «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє», дякуючи центру зайнятості, мали нагоду познайомитися з професією пекаря. А розглянути її «з середини» на професіографічній екскурсії нам допоміг колектив «ПАТ Каланчацького комбінату хлібопродуктів». Ми були приємно вражені, тут все по науці. Безперебійність роботи забезпечують елеватори і власні млини, які мелють борошно із пшениці вищих сортів. Серце цеху — дві тунельні газові печі виробництва України і Росії. Випікається широкий асортимент хлібобулочних виробів, який нараховує більше 50 найменувань.
           Хлібний аромат відчувається ще перед входом у цех. А там…
Просто очі розбігаються! Хлібини круглі, овальні, булки прості, булки здобні. Завиванці з начинкою, калачі, калачики обрядові, плетінки з маком, батони нарізні і бутербродні. А художньо оформлені короваї — як не замилуватись! Вони прикрашені колосками, виноградом, рушниками з весільними обручками, калиною, соняшником. Фантазія безмежна. Екскурсію провела нам Галушка Г.І. та цікаву розповідь  про свою  професію пекаря, розповіла  начальник цеху  Артамонова Г.В.  Учасники проекту задавали питання, брали інтерв’ю та з цікавістю спостерігали за процесом виготовлення виробів. Екскурсія була цікавою і захопливою, особливо тому, що супроводжувалася демонстрацією всіх дій пекаря: від замішування тіста до відправки хлібин у печі. Ми  отримали море вражень, відповіді на всі свої запитання і поласували смачними  витворами  мистецтва майстрів своєї справи. І до речі хочемо  сказати, що у нас в Каланчаку відкрився фірмовий магазинчик   «ПАТ Каланчацького комбінату хлібопродуктів» зі смачною продукцією, до якого запрошуємо наших жителів скуштувати  їхні вироби.
       Учасники проекту ПрофіСтарт «Юні обирають майбутнє»

Немає коментарів:

Дописати коментар