четвер, 2 жовтня 2014 р.

                     
«Свою творчість і красу тобі, Україно, я несу!»
 Побувавши на  авторській виставці Наталії Залевської   «Свою творчість і красу тобі, Україно, я несу!» я була приємно вражена присутністю, розмаїттям барв і образів представлених  тут робіт. На цій  дебютній виставці майстрині в залі  шкільної бібліотеки розмістилося більше  півсотні екземплярів. За 14 років, а саме стільки працює Наталія Миколаївна в Каланчацькій ЗОШ№1 вчителем  трудового навчання ,   накопичилося  майже сотня  різних робіт.  Виставка представляє  цікаву колекцію кумедних  м’яких  іграшок та ляльок з шкарпеток,  поролону,  мішковини, стрічок , орігамі, газети, паєтки, маски з папיּє – маше.   Вироби  цієї  майстрині  несуть гарний  настрій,  тепло, доброзичливість, вони  захоплюють та  вражають ...
 Наталя про свої творіння відгукується ласкаво.  Всі ці експонати зроблені з добротою і любов'ю. Від простих іграшок, із звичайною вишивкою, до більш складних - авторських, з винтажною вишивкою і складним кроєм.  Її роботи виставлялися на виставці в «Херсонській академії  неперервної освіти» .
Мистецтво створювати іграшки своїми руками йде корінням в глибоке минуле, говорить Наталія.
      Наші бабусі і прабабусі майстрували ляльок із соломи, хусточок, лика, дерева і грали в них.
      Але іграшки, зроблені вручну, зігріті теплом і любов'ю. Вони приносять в життя людей набагато більше доброї енергетики, ніж фабричні іграшки. У наш час магазини переповнені милими і пухнастими м'якими іграшками: ведмедиками, собачками, кошенятами, каченятами, - але всі вони одноманітні і схожі один на одного.
    Всім тим, що вміє педагог сам, тим навчає і свої вихованців. . «Вчитель повинен  йти в ногу з часом , активно використовувати інформаційні технології, володіти комп’ютерною грамотністю. Всі ці слова притаманні і Наталії Миколаївні. 
  Її енергія, талант, вміння, витримка  з легкою енергетикою передаються для всіх тих, з ким працює ця неординарна особистість і надовго залишаючи в ньому відчуття радості і світла.. 
«Кожна завершена робота приносить мені задоволення. І я хочу, щоб якомога більше дітей вміли робити такі вироби , отримували втіху та прилучалися до витонченої краси» - говорить  вчитель.


Немає коментарів:

Дописати коментар