пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

 

                              Чарівний гачок в руках чарівної жінки.


 В уявленні багатьох людей в'язання – це шапки, шальки, берети і кофти і чомусь, обов'язково все має бути теплим, для зимової пори. Але в'язати можна безліч цікавих речей і не обов'язково одяг. Такими словами розпочала зустріч  в «Клубі цікавих зустрічей» з 8-В класом Каланчацької ЗОШ№1(кл. кер. Кравченко Р.О) в районній дитячій бібліотеці – майстриня з вיּязання  Аза Іванівна Бойко.
     Вיּязання  полонило серце жінки й з роками стала справою її натхнення у житті. Важко уявити собі, що ця жінка ще якихось десять років тому працювала в райспоживспілці. Але  доля так склалася, що треба було відкривати свою справу щоб вижити  і  дати вищу освіту сину. Тому зараз вיּязання – сенс її життя. Немає жодного дня, щоб в її руках не було гачка, або спиць. На сьогоднішній день, як говорить Аза Іванівна, мені шкода даром потраченого часу, коли я не займалася вיּязанням.  Аналізуючи свої роботи  майстриня невтомно вивчає, досліджує  різні види вיּязання і гачком і спицями.   Доповнює вיּязані вироби  своїми елементами, надаючи нового дихання.  Вона говорить, хочеться щоб  в сукні яка зв'язана своїми руками спицями, або  гачком  ви були  королевою вечірки.  Своє вміння і таланти майстриня завжди охоче демонструє тим хто цікавиться її роботами. Її роботи  цінуються дорого, але така краса того варта.  Аза Іванівна,  багато своїх  виробів  дарує,  родичам, кумам, знайомим.     Натхнення для в'язання та композиції приходить по-різному. Іноді просто побачиш
  гарного  кольору і якості пряжу, і приходить в голову ідея, що можна щось  з неї вивיּязати . Багато робіт переглядає в інтернеті,  багато в  різних журналах.  Якщо в'яже  на замовлення, обов'язково намагається придумати модель і композицію для своєї замовниці, щоб модель була саме ЇЇ. 

  Аза Іванівна  побажала  дітям, вчителям , творчим  людям, які захоплюються вיּязанням , постійно вдосконалюватися в цьому виді творчості, і досягати своїх  досягнень.    
   Думаю,  майстрині  знають, що немає нічого приємнішого, як реалізація своїх творчих можливостей, планів і думок. Хочеться сказати початківцям майстриням, а особливо тим, хто боїться почати - пробуйте, шукайте себе, розкривайте свої таланти,  творіть  красу, фарбуйте світ, адже, в цьому справжнє покликання Жінки. Не бійтеся не сподобатися комусь чи щось зіпсувати, не помиляється той, хто нічого не робить. Творіть, і нехай у Вашого таланту завжди будуть шанувальники, натхненники, дивуйте своєю творчістю всіх, хто навколо вас і не тільки!


Немає коментарів:

Дописати коментар