четвер, 30 квітня 2015 р.

"Українська паляниця"

    В актовій залі Каланчацької ЗОШ№1 відбувся Фестиваль «Українська паляниця», на якому учні 5-11 класів представили прекрасне святкове дійство та виставку різноманітних  хлібобулочних виробів. Асортимент виробів справді вражав і паляниці, і весільні короваї, пиріжки, млинці, весільні шишки, різне солодке печиво, різноманітні композиції  із хліба. Крім того, виставка милувала око різнобарв’ям вишитих рушників, малюнків, висловів про хліб та мир. Було оформлено українську піч з рогачами та прядкою, навіть стіл застелено вишиваною скатертиною якій 115 років.
              Ведучі (Фурса О. та Корягіна Є.) розпочали свято словами: «Гостей дорогих Ми вітаємо щиро, Стрічаємо з хлібом, Любов’ю і миром.»  
Як пахне хліб? Ви знаєте , як пахне хліб?
Диханням сіяча, вогнем безсонних діб,
Трудом і творчістю, людським гарячим потом
Він пахне так, як пахнуть меду соти.
Давно так склалося в Україні, що хліб у хаті  - це достаток, добробут, це і впевненість у завтрашньому дні. Учні кожного класу  розповідали звідки хліб прийшов до нас на стіл, танцювали, співали українські пісні про хліб та  працю хлібороба, продовжували українські прислів'я,  Зібрали символічний сніп дружби з колосків добробуту, щастя, багатства, миру.
     Поряд із вихованням патріотизму, поваги до хліборобської праці нашого краю, таке святкове дійство  надає можливість юним жителям Каланчака  шанувати  та поважати  святе з святих – ХЛІБ! Кожного
разу, беручи в руки запашну скибку хліба, згадаймо його творців. Шануймо
їхню працю! 


Немає коментарів:

Дописати коментар