четвер, 9 квітня 2015 р.

«Якщо читає дитина, Україна буде вільна та єдина».

  

                         «Якщо читає дитина, Україна буде вільна та єдина».
  В цьому році Всеукраїнський тиждень дитячої книги проходив під гаслом «Якщо читає дитина, Україна буде вільна та єдина». В нашій дитячій бібліотеці  Тиждень книги відкрився Святом книги  «Як Баба Яга з Кікіморою на Тиждень книги потрапили»  де завзята Баба Яга та весела Кікімора  грали з читачами  в «Казковий марафон», «Літературний пінг-понг», отримували «Записки від таємного казкового героя» і відгадували їх , загадували  різні веселі загадки.  
       А морські пірати Морган та Сільвер, (а  це наші волонтери Запорожець К. та Ковальов М.) та Атаманша (бібліотекар відділу обслуговування Гончарова В.В.) шукали   «Книжкові скарби з піратами»  по стародавній карті, мандрували разом з читачами та  долали різні літературні  перешкоди . Діставали з морського дна піастри, висаджувалися  на «Мис «Ерудит»,  пришвартовувалися  до «Мису «Фортуна», де вудкою витягували літературні скарби, а на «Мисі» «Літературний» рятували товаришів від піранії.  На останній зупинці члени команди разом з піратами та Атаманшою причалили на острів «Єднання» на якому діти продовжували прислівיּя про дружбу і єдність і отримали чергові піастри та відшукали скриньку з Скарбами (солодощами).
             Наші читачі  отримали  велике задоволення від Скайп-спілкування з херсонською поетесою Звягінцевою Надією Дмитрівною. Діти задавали питання про творчість поетеси , і звідки  черпаєте теми для своїх віршів, і чиє у вас вірші посвяти своїй сімיּї, своєму онуку? Познайомилися з творами письменників Херсонщини.

      Читачі середнього шкільного віку приймали участь в грі «Літературне ралі», 
а читачі молодшого шкільного віку побували на премיּєрі лялькового театру «Дюймовочка» переглянувши лялькову виставу «Колобок на сучасний лад».
 

    Тиждень дитячої книги  хоча і повернувся з відрядження, але  спілкування з книгою продовжується!

Немає коментарів:

Дописати коментар