понеділок, 12 вересня 2016 р.

Зустріч з письменницею Юлією Шовкун (Стринжа)



По осені, по осені, по осені –

У затишний і теплий Каланчак,

Де бігали щасливими і босі ми,
Утримуючи обрій на плечах.

 По осені, по осені, по осені

По роздуми і спогади ясні,

Шляхами, що тополями окреслені

І осені радіти, як весні.



По осені, по осені, по осені

На батьківський прилинути б поріг,

Що болями і радощами зрошений

І тихо відпочити від доріг.



Хоч скроні сивиною припорошені

І сльози виступають на очах,

Та хороше приїхати по осені

У затишний і теплий Каланчак.

      З нагоди дня селища   до нашого  Каланчака  завітала наша землячка з Дніпропетровщини, талановита  письменниця Шовкун (Стринжа) Юлія Сергіївна . В  українській світлиці «Першоцвіт»  у  вузькому колі з учнями 7-8 класів Каланчацької ЗОШ№1 та №2, з колишніми колегами  по школі, однокласниками ,  на одному подиху пролетіло кілька годин теплого спілкування. Юля Сергіївна  розповіла про своє дитинство,  рідні місця,  мальовничу красу  нашого краю , познайомила учнів з новою третьою збіркою поезії  «Спрага щастя». Розповідь поетеси учні слухали, затамувавши подих, слухали про те, як народжуються вірші,  розповідала, що писати почала, коли була ученицею 3 класу,   та найбільше вже  в зрілому віці.

Тема Батьківщини , зображення природи , проблема збереження історичної пам’яті, своєї культури і мови в творчості поетеси. Вірші присвячені рідному селищу  Каланчак, посвяти  селу Хорли  справді зігрівають душу кожного із нас. Тепло  її поезії  глибоко проникають  до серця. І де б ми не були, а невидимі промінчики притягують до себе, кличуть із далеких доріг до рідного села, до отчого дому.  Діти читали вірші, а учасники ансамблю «Тещі та свекрухи» заспівали українських народних та   жартівливих пісень, а  Доценко Оленка, Коваль  Вікторія  співали пісні про рідний Каланчак, про Україну.

 Наприкінці присутні подякували письменниці за змістовну розповідь, побажали їй подальших творчих здобутків та успіхів. На згадку про зустріч кожен  мав змогу  сфотографуватись .

Немає коментарів:

Дописати коментар