вівторок, 11 жовтня 2016 р.

«В дивовижних фарбах мрії оживають…»



    Стоять ясні теплі дні,  погода така, що хочеться блукати теплими стежинами та милуватися красою, що оточує тебе. Очі розбігаються від розмаїття кольорів. Важко уявити собі, яким був би світ без … художників? – Він був би сірим, холодним, буденним, сумним, не цікавим…
  На протязі 25 років в районній дитячій бібліотеці працює «Клуб цікавих зустрічей»,  кожне засідання проходить дуже цікаво, запрошуємо різних гостей, майстрів своєї справи зустріч з  вишивальницями, пекарями, в’язальницями, бандуристами.  Цього разу наша зустріч з  майстринею, яка майстерно володіє пензлем і олівцем, кольором,  формою, винахідливістю, а ще вона прекрасний спеціаліст, любляча мама, прекрасна бабуся, гарна господиня,  це Юдіна Євгенія Сергіївна. Її талант він мабуть від Бога – талант художника, бібліотекаря, вміння  і бажання писати картини, на  яких вона оспівує  красу свого мальовничого рідного  куточка Хорли, малює натюрморти, різні пейзажі, малює ікони.
 Євгенія Сергіївна дуже тепло розповідала  про  Клуб юних художників «Палітра» , який вона  веде в Хорлах  на громадських засадах більше  20 років, де прищеплює любов до прекрасного, розвиває творчість талановитих дітей.  Девіз Клубу «Шукати, Знаходити, Виявляти таланти». Першим керівником цієї студії був справжній художник В’ячеслав Карпович Захарченко. Він же був засновником ізостудії  і в м. Ош Казахстані. Працював  живописцем, іконописцем, реставратором, чеканщиком, скульптором. За оформлення, реставрацію ікон «Несение Креста»,  «Снятие со Креста» и «Святая Троица» в Казанському Соборі  м. Сизрань був нагороджений Діамантовим хрестом.
   За роки існування студії в с. Хорли  навчалося більше 50 студійців . Євгенія Сергіївна  тепло розповіла про своїх вихованців, які за ці роки  неодноразово отримували нагороди, різні  почесні призи, цінні подарунки. А найголовніше досягнення це дружба, згуртованість, відданість улюбленій справі. З гордістю можна сказати, ці роки пройшли не даремно. Наші студійці стали професійними художниками, дизайнерами. Наприклад  Сацик Богдан – закінчив Київську академію ювелірного мистецтва, працює з діамантами  експертом. Ковальчук Олена -  закінчила Хмельницьку академію – дизайнер верхнього одягу. Савченко Олена – закінчила Дніпропетровську медичну академію, працює сімейним лікарем, але
кожного року привозить свої творчі роботи в Хорли на виставку, які користуються великим попитом у відпочиваючих. Нечмілов Олександр – хоч і  закінчив  Київський авіаційний інститут, але у 2008 році приймав участь у розписі новозбудованого храму імені Святого Пантелеймона під Києвом. Єфімова Регіна -  веде свою ізостудію з обдарованими дітьми в м. Києві. А цього року влітку привезла своїх вихованців на відпочинок, де і організувала виставку робіт,  яку приурочила рідному селу Хорли. Грама Світлана – створила  міні-фабрику в м. Херсоні, модельєр одягу. Порхун Марина – закінчила Іванівську текстильну академію – дизайнер.
  Євгенія Сергіївна коротко  розповіла про своє захоплення, яке ще змалечку проявлялося., та і в юності її приваблювали прекрасні краєвиди рідного села, що потім стали життєдайною силою для її власних творів. Наша майстриня  вже понад 30 років працює у Хорлівській бібліотеці-філії Каланчацької ЦБС. Завжди доброзичлива, приваблива та привітна до своїх користувачів. І на цій роботі, роботі бібліотекаря, вбачає чудову можливість реалізувати усі свої  творчі задуми. Скільки натхнення, віри і бажання вкладено в написання ікон , як  Образ Матері Божої,  «Призри во смирение», портрет засновниці села Софії Фальц-Фейн та ще багато інших. А ще Євгенія Сергіївна займається флористикою, створюючи різні картини з різного природного матеріалу: насіння, різних круп і з усього що є під рукою. А ще вона цікавий краєзнавець, збирач матеріалу про  родовід сім’ї Фальц-Фейнів.
 Свій талант наша колега наполегливо розвиває, вдосконалює і в цьому вбачає сенс свого життя- дарувати радість людям!

Немає коментарів:

Дописати коментар