понеділок, 12 грудня 2016 р.

«Цікавинки зі шкільного портфеля»



    

   Портфель — великий  друг і працьовитий помічник. Таким слова розпочалося заняття  Клуба "Чомучок", що працює при нашій бібліотеці. Як тільки кінчається літо, з першого вересня портфель сідає вам  на плечі, 
 чи бере за руку і веде в школу. Щоб було легше вчитися,  цей  вірний товариш тримає в собі підручники, зошити, пенал з потрібним начинням. Олівці, ручки, лінійки, циркуль, точилки, гумки мучаться в темноті і тісноті, зате вони не губляться і не ламаються. А як вони радіють, коли  ви витягуєте їх з пенала. На занятті діти дізналися багато цікавого про знайомі речі з портфеля, намалювали малюнки  своїх  «друзів» з портфеля,  відгадували загадки про ці речі , а потім дізнавались, яка їх історія появи.
Наприклад, історія олівця почалася приблизно 300 років тому, коли замість свинцю використовували графіт. Цікавий факт, що одним олівцем можна провести лінію довжиною 56 км. А першу ручку і гумку придумали єгиптяни, ці речі були знайдені вченими під час розкопок серед скарбів в гробниці Тутанхамона.   Слово пенал прийшло до нас з німецької мови. Корінь цього слова, означає перо.  А звичайний пензлик, яким діти малюють, налічує 6 тис. років, і  вперше його винайшли в Китаї. А на закінчення заходу, учні переглянули пізнавальний відеоролик «Надсучасна ручка в форматі 3D»

Немає коментарів:

Дописати коментар