понеділок, 19 грудня 2016 р.

Гурман-година "Англійські чайні традиції"



 
        Якщо запитати, яке саме затишне слово взимку, то більшість з нас не замислюючись відповість – чай! Так-так, саме чашечку ароматного гарячого чаю з лимоном уявляємо ми, коли біжимо  по снігу додому і саме чай більше бадьорить нас вранці, надихаючи на нові досягнення.
      Тому не дивно, що кожного року 15 грудня у всіх країнах відзначається Міжнародний день чаю – напою № 1 у всьому світі. Його п’ють майже всі: хто помалу, хто побільше, хто кожен день, хто хоч раз на тиждень. Але – на всіх континентах земної кулі і не одне тисячоліття. Хто п’є чай чорний, хто зелений, хто червоний, хто трав’яний, а хтось любить змішувати букети … Саме за чашкою чаю бувають різні довірчі бесіди.
      Така тепла зустріч з учнями  7-Б класу Каланчацької ЗОШ № 1 (кл. кер. Літвінчук Л. А.) і відбулася в стінах дитячої   бібліотеки. І не просто зустріч, а справжнє чаювання в англійських традиціях , оскільки цей рік оголошено Президентом України , роком англійської мови. Діти були запрошені на гурман-годину «Англійські чайні традиції».  
       Крім захоплюючої  бесіди , діти із задоволенням брали участь в конкурсі-експедиції «Знайди свою половинку», в конкурсі -естафеті для знавців чаю «Вірю – не вірю», продегустували «Літературний сендвіч до чаю», складали лимерики «Краще чаю тільки  чай», ворожили на чаїнках, розгадували таємницю «Чорного ящика».  За правильні відповіді діти отримували «чайові»-  запашні маленькі бублики.
      У гості на свято чаю прийшла господиня  чайного салону miss Viktorya (шкільний бібліотекар Котляр В.О. ),  весела і гостинна, з почуттям справжнього англійського гумору і запитаннями на англійської  мові, з якими учні впоролися з легкістю. А родзинкою заходу було сервірування чайного столу, частування  тістечками, сухофруктами і звичайно,  гарячим ароматним чаєм в кращих англійських традиціях!
       На згадку про гурман- годину кожен бажаючий міг уявити себе справжнім англійським джентльменом і сфотографуватися на пам'ять.



Немає коментарів:

Дописати коментар