пʼятницю, 4 травня 2018 р.

«Ми мир у спадщину хотіли вам віддати, діти».

     





 
      На передодні великого свята Перемоги працівниками дитячої бібліотеки спільно з учнями  5-Б класу Каланчацької ЗОШ№1 відбувся вечір-пам’ять «Ми мир у спадщину хотіли вам віддати, діти». На який були запрошені діти війни, ветерани праці. Можна по різному ставитись до Великої Вітчизняної війни, по різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших. У страшні  роки війни разом з дорослими взялися за зброю діти, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. Діти війни… Війна забрала  в них отчий дім материнську ласку, батьківську турботу, безхмарне дитинство і юність, а найголовніше – позбавила права жити. До бібліотеки були запрошені люди, яким не байдужі ці рядки, в яких до цих пір  не гояться рани дитячих спогадів військового лихоліття,  це :Михайленко Валерій Іванович, Глушко Раїса Андріївна, Кишиневська Лідія Романівна, Климашівська Лариса Іванівна, Бучевська Людмила Миколаївна які поділилися своїми спогадами про свої родини, про своїх батьків та дідусів, як їм приходилось виживати в часи   воєнного лихоліття. Діти привітали гостей віршами та розповідями  про  своїх  прадідів, а Іван Сорокін в авторському виконанні розповів віршом  про свого  прадідуся Івана. Кишиневська Л.Р. привітала присутніх музичним  дарунком, а Глушко Р.А. віршом «Он не вернулся из боя».
 Пісні  повоєнних років. Пісня – це наша історія, наша гордість і слава. Пісні допомагала воїнам зібрати сили  і виграти останній бій, вони нагадували про рідних і близьких, заради яких потрібно було вижити :
«Священная война» - музичний символ Великої Вітчизняної війни,
«Прощайте скалистые горы» - пісня наче стрімка морська хвиля,
«Катюша» - пісня вірності, а пісня «День Перемоги» - це пісня-гімн Перемозі, всі присутні з великим задоволенням послухали їх у виконанні викладачів Каланчацької ШЕВ Кадочникової Н.Д.,  Кир’ян А.А. та учениці 7-Акл. Коваль Вікторії.
    Травень, це місяць буяння садів, місяць по-літньому теплих ночей і нескінчених солов’їних пісень, а ще це місяць коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгожданий мир. 
 То нехай же слова «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» звучать вічно!

Немає коментарів:

Дописати коментар