пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Семінар «Сучасна бібліотека – центр дитячого читання»


    
         Відповідно до плану роботи  дитяча бібліотека провела черговий семінар для працівників сільських бібліотек  за темою «Сучасна бібліотека – центр дитячого читання»
Наші сільські бібліотекарі отримали настанови від методиста Каланчацької ЦБС  Бабічевої В.А.  по підготовці до планування на наступний рік, та звітності за рік що минає, зупинилась на роботі сільських бібліотек в зимовий період , на активізації роботи читацьких об’єднань та клубів за інтересами та висвітленні своєї роботи в ЗМІ. Увага бібліотекарів була націлена також на виявленні, обліку та активній творчій повсякденній роботі з талановитими людьми нашого краю. 
 Олена Гриценко,  завідуюча відділом обслуговування центральної бібліотеки, розповіла і   надала домашнє завдання  сільським бібліотекарям по виявленню у себе в селі та селищі людей з особливими потребами                 ( інвалідів, людей з обмеженнями можливостями слуху, зору, пересування) та створенню бази даних, вивченню їх потреб, інтересів та захоплень  і про завдання перед бібліотекарями  по обслуговуванні   цієї категорії населення  в зимовий період.
Завідуюча дитячою бібліотекою Красновид С.О. виступила з консультацією   «Підтримання дитячого читання: нові ідеї та успішні технології. Де зупинилась на проблемах  низького дитячого читання. Розповіла  про  п’ятирічну  обласну   бібліотечну  акцію на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», яка є логічним продовженням попередніх п’ятирічних акцій, реалізованих бібліотеками Херсонщини: «Читай — і стань успішним!»   та «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!» закликала бібліотекарів більш активніше включитись до цієї роботи.  Зупинилась на найбільш популярних «книжкових» формах роботи, що  виховання грамотного читача - була і є одна з основних завдань, що стоять перед сім'єю, школою і, звичайно, бібліотекою.
  Пограли в  гумористичний бібліотечний - тест від «Бібліотечної феї», в якому вийшла переможцем бібліотекар з Горьківської бібліотеки-філії Адаменко Л.В.
 Провідні спеціалісти Гончарова В.В. та Красновська-Кафтан І.С. розповіли про найцікавіші  заходи дитячої бібліотеки та пограли  в літературні ігри. Закінчився семінар показовим заходом – грою в   «Правовий    BIBLIO  BOWLING»  


  
  



Немає коментарів:

Дописати коментар