суботу, 13 квітня 2019 р.

«Туристичний ПрофіКемп"


   Проект з профорієнтації учнівської молоді  «Туристичний ПрофіКемп – завершено!»  
Проект  за яким працювало 11 районів Херсонської області та  Львівська, Закарпатська, Рівненська області,  в  тому числі і наш Каланчацький район 11 квітня 2019 року – завершено. На протязі року було напрацьовано багато цікавих матеріалів туристичного напрямку. Наша команда  «Fiesta» мала свій девіз та емблему, діти досліджували  та відкривали для себе щось нове в нашому Каланчацькому районі.  Здійснили пішохідну екскурсію, досліджуючи особливості басейну нашої місцевої річки Каланчак, від координатора проекту Нігачової Г.Д. дізналися багато цікавого про  річку, і про походження назви, і в історичному плані, і в плані екології. Відвідали і Північно - Кримський канал,  і побували на  штучній  іригаційній споруді  у місці перетину з Півчнічно - Кримським каналом, який проходить через долину високою затяжною дамбою, знаходиться каланчацька труба, яка представлена чотирма залізобетонними водо пропусками шириною 6 м та висотою 4 м, де насипна частина каналу проходить над річкою Каланчак .
      Зустрічалися з профконсультантом районного центру зайнятості Копаненко К.В. де познайомилися з професіями нашого району ,  та секретарем виконавчого комітету Каланчацької селищної ради  Марченко Л.О. яка поділилася планами нашої ОТГ в плані розвитку туризму та відпочинку населення.  Відвідали  с. Хорли , яке відоме на Херсонщині  як море, відпочинок, лікувальні грязі, джерелами чистої лікувальної води. А море тут тепле, мілке і  чисте, бо шторми у Каркінітській затоці бувають не часто, навіть не замерзаюче взимку.  І мали нагоду зустрітися з секретарем сільської ради Федосовою Л.Д. яка розповіла дітям багато цікавого про своє село . Відвідали відреставрований
місцевими підприємствами фонтан «Купальниці», який входить в комплекс парку, закладеного ще Софією Фальц-Фейн, зустрілися з бібліотекарем сільської бібліотеки Юдіною Є.С. яка можна сказати являється «хранителькою» історичних  експонатів родини Фальц-Фейн, тим більше, що в селі немає краєзнавчого музею, крім шкільного. Діти дізналися багато цікавого і про саме село Хорли.
 Досліджували місцеві легенди,  перекази, усну народну творчість, познайомилися з цікавим історичним дослідженням вчителя історії Горьківської школи Галабурди Р.С. -  історичною пам´яткою в с. Привіллі могилою чорноморського козака - Данила Вовка, а згідно з планом роботи  проекту учасники команди досліджували поселення епохи бронзи – Каланчацькі кургани.
 Добру справу зробила  команда «Fiesta» - власними силами  озеленювала  центр нашого  рідного  селища  нарцисами та голландськими тюльпанами. Цікавими були екскурсії і до краєзнавчого музею де діти знайомилися з історичними документами  архівних судових справ періоду голодомору, спільно з працівниками музею святкували Масляну. Дізналися хто назви вулицям Каланчака давав,  в дитячій бібліотеці познайомилися зі спогадами колишньої вчительки Каланчацької ЗОШ№2 Сидорко М.Г.
 Учасниками проекту  було багато  виготовлено сувенірної продукції ,  а спільно з працівниками дитячої  бібліотеки підготовлено  постери, буклети, флаєри, календарі,  хенгери - як рекламу нашого краю.
Згідно плану роботи підготовлено гіда-екскурсовода з туристичною екскурсією «Маленька подорож великим Краєм».
   На завершення проекту команди зустрічалися в м. Н-Каховка, наша команда  «Fiesta» представляла наш край з PR- презентацією та сценічною програмою «В пошуках скарбів півострова Хорли».  За участь в проекті команда була нагороджена «Дипломом III ступеня за кращу PR- компанію в Проекті ПрофіКемпу»  та «Подякою»  за активну участь в проекті.
  Робота команди постійно висвітлювалася на блозі Каланчацької бібліотеки для дітей, на спільному  борзі «ПрофіКемпу», у соціальній мережі Fecebook.
      


Немає коментарів:

Дописати коментар