середу, 22 квітня 2020 р.

Свято чистої Води, Землі і Повітря


 О! Скільки треба мати слів в запасі,
Щоб описати всю красу землі
У фарбах, формах, пахощах і часі...
Її річки і джерельця малі,
Її простори й небеса чарівні,
Лісів казкових музику дзвінку,
Степи квітучі, дужі гори дивні,
Одвічну мудрість і любов палку
Багато слів...  
                (Н. Красоткіна)                                                                                    
  Ні, напевно, не має таких слів, щоб передати ВСЮ красу нашої планети ЗЕМЛЯ, бо вона неймовірно красива і дивно щедра своїми богатствами.Вона просто колиска для людини.

 Щорічно 22 квітня за рішенням ООН народи всього світу відзначають Всесвітній день Землі. День Землі - свято чистої Води, Землі і Повітря, день нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може замислитись над тим, що можна зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: прибрати від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля. Це ж так просто!
  А чи знаєте Ви, що У 2020 році Дню Землі виповнюється ювілейні 50 років? Що 22 квітня 1970 року 20 мільйонів американців — в той час 10% від загальної чисельності населення Сполучених Штатів — вийшли на вулиці, в парки і аудиторії, протестуючи проти погіршення стану навколишнього середовища? А із 1990 року День Землі став глобальним, мобілізувавши 200 мільйонів чоловік в 141 країні і піднявши проблеми навколишнього середовища на світовій арені.
  В наші дні День Землі - один з найбільших заходів в світі. Його відзначають понад мільярд людей в різних країнах. Щороку для події обирається актуальна тема.  В цьому році - тема знакова: кліматичні зміни, бо зміна клімату є найбільшою проблемою для майбутнього людства. Кожен вже відчув це сам.
   Але сьогодні на дворі весна. Погляньте навкруги: все квітне, все вабить око своєю красою. Серед  пахощах квітів та співу пташок краще думається, легше приймати рішення і, звичайно, добре читається!  Каланчацька бібліотека для дітей в День Землі проводить онлайн- флешмоб #ЯзалишаюсьвдомаЧитаюнаприроді. Ідея флешмобу - через соцмережі поширювати ідею збереження довкілля від забрудення та показати красу навколишнього середовища.
Дорогі читачі та їхні батьки! Зробить фото, як Ви   насолоджуєтеся  читанням серед квітучих дерев, на травці, просто на нашому каланчацькому краєвиді, бо наша каланчацька Земля така прекрасна! Потрібно тільки це побачити!
Тож любі читачі,читайте цікаві книжки на свіжому повітрі, робить свої фото, розміщайте світлини  в коментарях та пам’ятайте, що Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це – наш спільний дім, тож берегти її – наш священний обов’язок.

Немає коментарів:

Дописати коментар